Понеделник, 29 Ноември 2021
Представяне на книгата на Бойко Манев или от успешен хотелиер.... до експерт по зелени покриви

Представяне на книгата на Бойко Манев или от успешен хотелиер.... до експерт по зелени покриви

Книгата „Щом аз мога, и ти можеш!“ е предназначена за всички, които са осъзнали колко е важно да бъдеш ПОЗИТИВЕН, колко необходима е правилната СЕБЕОЦЕНКА и колко полезно е да се ЕКСПЕРИМЕНТИРА.

Предговора на книгата е написан от Николай Василев (виецепремиер на Република България – 2001-2005). Амбицията на автора е помогне на тези, които искат да го последват, да постигнат крайната си цел – финансова независимост. Той споделя примери, дава съвети, предлага насоки въз основа на личния си опит, като отчита погрешните си практически стъпки или нагласи.

В тази книга младият човек ще открие много прилики със своята съдба, от една страна, както и много различия, от друга, но и много напътствия, които биха му помогнали да успее в областта, в която се развива.
Всеки има нужда от увереност, която да му помага в живота. Всеки се стреми да открие „съвършенството“ и „скритата тайна”, която носи, но не всеки може да открие пътя, по който да тръгне.

Според автора книгата „Щом аз мога, и ти можеш!“ може да отвори очите на всекиго да види правилния път за себе си.
„Не можем да имаме всичко. Трябва да си направим преценка – дали и доколко това, което имаме, е това, което искаме, и доколко то ни прави да сме тези, които сме. Всичко започва и свършва с нас. С мен. С теб. С него/нея. Бъдете себе си и никой друг!“

Книгата стига до изводи относно важни аспекти от кариерното развитие на един човек – позитивното мислене, нагласата да се действа, да се комуникира/контактува с различни субекти; как да бъдем на печалба в края на месеца както като компания, така и в личен план, как да харчим своите финанси така, че да имаме скъпи качествени неща. Заключението е ясно:

ВСИЧКО ЗАВИСИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ТЕБ!

Тази книга има функцията и на имиджмейкър – тя предлага стандартите и моделите за подражание и е коректив на погрешно зададени практики през годините.

За автора е важно да сподели не само съвети и практики, които да очертават ролевия модел, който да се следва, НО и такива, които са неуспешни и трябва да се избягват. Понякога това помога дори повече. Просто защото моделът директно се разпознава като обречен на провал. Разсъжденията, анализите и препоръките са групирани в няколко основни теми, които да стимулират читателя:

 Да бъде отворен към новото – винаги и навсякъде

 Да се обучава – винаги и когато това е възможно

 Да рискува – тогава, когато счита това за необходимо

 Да бъде активен – в мислите и в действията

 Да бъде позитивен – винаги, дори когато това му се струва трудно постижимо и невъзможно

 Да не се подценява – човек трябва да има положителна самооценка за себе си

 Да анализира – всяка трудност е предизвикателство и ако правилно бива анализирана, ще има правилни последействия

Това е първата българска автобиографична книга, в която авторът споделя богатия си опит си от изграждането си като мениджър, имайки благородната амбиция да предаде знанията, целеустремеността и волята си на всички млади хора.
На едни тя ще предложи информация как да превъзмогнат страховете си, а на други - как да анализират постъпките си, да бъдат активни. И не на последно място ще даде на всички идея - КАК ДА УСПЕЕМ!!!

Нещо, което всички искаме!

Защото, десетки, ако не стотици са примерите на българи с успешна кариера в България и след това продължили своят успех в чужбина в дадена област, но колко от вас познават българи успели да се наложат в две коренно различни по своят характер сфери и при това да бъдат признати и търсени като кадри, както в страната така и извън нея?

Кариерата на обучителя и ментор в сферата на хотелиерството Бойко Манев, започва преди повече от 15 години. За период от около 10 години той успява да се наложи като име в хотелиерският бранш в България, преминавайки през няколко столични хотела, придобивайки стаж в чужбина и провеждайки успешно над 50 обучения – в Европа и Азия. Бойко е сред малкото служители били на топ ръководни позиции в различни отдели в различни хотели – от Ръководител Стаи, през Директор Маркетинг и Продажби до Ръководител Човешки Ресурси. Всяка една от тези позиции изисква солиден опит в звеното/отдела преди да получиш такава отговорност, при все това Бойко успява и по този начин получава високо признание за своите опит и умения.

След 2011 г. Бойко продължава с провеждането на обучения в различни международни вериги - Marriott, Radisson Blu и Barcelo, предимно извън страната, но запазва своето присъствие и на българският пазар, чрез компанията за обучения и подбор на персонала Boyman Consulting.

През 2014 г. той прави т. нар. Career Switch (от англ. език - смяна на сферата, в която един професионалист се развива) и става един от първите българи специалисти по зелени покриви, работещи в Централна и Западна Европа. През следващите две години той получава сертификат за експерт по зелени покривни конструкции и отглеждането на седумни (вегитационни) килими. Бойко е от самото начало на основаването на компанията Тундра, която има десетки доставени зелени килими в Белгия, Унгария и Холандия от техният селскостопански разсадник в Чехия.

В момента Бойко бива признат и търсен както като консултант в сферата на туризма и хотелиерството, така и като експерт по зелени покривни конструкции.

Няма универсална рецепта за успеха... Но има съвети и правила, които могат да ни помогнат да сме по-концентрирани, по-целеустремени и в крайна сметка по-успешни, в това което правим.Именно такава е и първата книга на Бойко, която издателство Сиела издава през септември 2015 г. - „Щом аз мога и ти можеш“ – книга събрала не само лични истории, но и имаща функцията на имиджмейкър за всеки българин, имащ нужда от малко „побутване“ по пътя към успеха.

От зимата на 2016/2017 Бойко е отново в България, заемайки позицията Директор Човешки Ресурси в една от най-бързо развиващите се българска хотелиерска верига Виктория Груп Хотели.

Няма невъзможни неща и в това се състои „тайната на успеха“. Необходимо е да вярвате в своите способности и умения, да ги надграждате и да сте позитивни – както в мислите, така и в действията.

AFISH.BG