Понеделник, 17 Май 2021
Павел Койчев се върна в щастливите дни

Павел Койчев се върна в щастливите дни

Известният скулптор подреди изложба, на която всеки може да се усмихне в галерия „Райко Алексиев”

 

„О, щастливи дни, о…, о…, о…” Самото заглавие на тази изложба може да накара посетителите да влязат и да видят за какво става дума.

Интересно, нали?

И наистина, по какво въздиша скулпторът? По дните, когато младостта не е отминала, децата не са пораснали, родителите не са остарели... По онова щастие, което недооценяваме, докато тихо изпълва живота ни; щастие, доловимо само от далечината на отминалото време.

В една от най-представителните галерии в София изложбата на скулптора показва едно произведение, съставено от три компонента, включително и детски рисунки.

Големият ни творец е отдал над 50 години живот и работа по свои собствени усещания и импулси, с най-мощния двигател – чувството за свобода. И този път Павел Койчев за пореден път ни убеждава, че неговият полет в изкуството е отдавна осъществен. Но в него има нещо толкова искрено и топло.

Резултат с изображение за павел койчев о, щастливи дни

Пластики на Павел Койчев са в частни колекции в Германия, Дания, Швейцария, Испания, както и във фондовете на СГХГ и НХГ.

Той е един от най-отличаваните ни скулптори. Носител е на награди за скулптура на името на Иван Лазаров през 1984 г. и на името на Марко Марков през 1987 г.

 

Челна снимка: Павел Койчев отново изненада публиката си

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)