Понеделник, 25 Януари 2021
Христо Шопов – Национално турне 2016

Христо Шопов – Национално турне 2016

„Догодина по същото време“ за първи път във вашия град

 

След 15 години отсъствие от театралната сцена, Христо Шопов се завърна триумфално с национално турне и постановката "Догодина по същото време". Привлечен от драматургията и желанието си да изживее радостта от личния контакт с публиката, за първи път през 2016 г. той реши  да зарадва  не само  почитателите си на софийска сцена, но и в страната. Гастролите преминават със забележителен  успех, многобройна публика, широк медиен отзвук и много аплодисменти.

Пиесата е създадена от Бърнард Слейд през 1975 г. Има редица награди и над 1400 представления на Бродуей! Сега предизвикателството да се превъплътят в образите на Джордж и Дорис приемат Христо Шопов и Лилия Маравиля - актьори  със забележителен талант и респектираща кариера.

Със своето майсторство те завладяват  почитателите на театралното изкуство и ги увличат в едно страстно приключение из необятните лабиринти на човешката душа.

Пиесата е по Бърнард Слейд, режисьор : Георги Михалков, превод и адаптация : Георги Михалков, композитор: Иван Драголов, сценография и костюми: Антония Попова

Продуценти: Владислав Карамфилов и Лилия Грънчарова

 „Догодина по същото време” е точката на пресичане на две търсещи се и отдадени една на друга души, извън параметрите на времето, социалния статус и битийните условности. История за една изневяра, превърнала случайността в съзнателен избор и повод за преоткриване - година след година. Вдъховяваща изповед, изпълнена със забавни ситуации, обрати, изпитания и възторжен триумф на любовта, като неизменно присъствие в житейските сезони. Сила и слабост, гняв и нежност, отегчение и забавление в завладяващ спектакъл, инспириран от вечната тема за любовта.  Обикновена хотелска стая, превърната в убежище за споделени чувства и емоции - среща след среща, година след година.

Извън театралната сцена, голяма любов на Христо Шопов  си остава киното. Носител е на редица наши и международни награди, като за ролята си на Пилат Понтийски във филма на Мел Гибсън "Страстите Христови" получава наградата за най-добър актьор от Филмовия Фестивал в Иркутск през 2004 г. Христо Шопов е главно действащо лице в над 70 филма, запечатали във времето изключителни образи, сред които: "Вчера", "Маргарит и Маргарита",  "Очите плачат различно", "Love.net" ,  ”Дървото на живота ” и др.

„Догодина по същото време“ ще видим в София на 21 юли от 19.30 часа в CITY MARK ART CENTER.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)