Понеделник, 25 Януари 2021
Тази вечер е последното за сезона представление на "Колекционерката"

Тази вечер е последното за сезона представление на "Колекционерката"

Мая Бежанска получи награда за ролята в спектакъла

 

На 10 юни 2016 г. в пространството пред Театър 199 „Валентин Стойчев” наградата за женска роля от Международния фестивал на спектаклите с един актьор „BGMOT” – Габрово 2016 получи Мая Бежанска за ролята ѝ в спектакъла „Колекционерката” от Радослав Чичев. Режисьор на постановката е Катя Петрова, сценографията е дело на Рин Ямамура, а музиката на Христо Йоцов.

Всеки човек е КОЛЕКЦИОНЕР. Кой не пази сувенири от екскурзиите си или снимки от рождените дни на своите деца? Това са обичайни неща, не си даваме сметка, че е КОЛЕКЦИОНИРАНЕ - КОЛЕКЦИЯ от мигове. Що се отнася до КОЛЕКЦИОНИРАНЕТО като хоби, то се практикува от всеки пети на света.

Най-многобройни са КОЛЕКЦИОНЕРИТЕ на монети, пощенски марки, картини, първи издания на книги, всички видове часовници. Има и такива, които събират стари автомобили и такива, които събират очукани чайници, но има и КОЛЕКЦИОНЕРИ на костилки, празни туби от паста за зъби, червени клоунски носове или пък видове връв.

Ние живеем с вродения инстинкт да не пропуснем нищо, с инстинкта да попълваме житейския класьор. Но може ли да се окаже той смола, която ни примамва, за да ни плени като мушици и да се втвърди?

"Колекционерката“ е спектакъл за слънцето и кехлибара! Последното представление за сезона е тази вечер на сцената на Театър 199, а началото е обявено за 20.00 часа.

 

Снимка: БГНЕС

AFISH.BG