Понеделник, 25 Януари 2021
„Случайната смърт на един анархист“ и в София

„Случайната смърт на един анархист“ и в София

Постановка на Драматичен театър "Стефан Киров" - Сливен гостува на „Сълза и смях“

 

На 8 юли Драматичен театър „Стефан Киров“ - Сливен ще представи на откритата сцената на „Сълза и смях“ комедията „Случайната смърт на един анархист“ от Дарио Фо.

Комедийният талант на автора е добре известен в България и неговите пиеси присъстват неизменно в афиша на театрите в страната. Нобеловият лауреат за литература познава един единствен начин да сподели с нас своите мисли за света - чрез смеха. Смях до сълзи или през сълзи, но винаги смях. Смях, който забавлява, предизвиква, който се бунтува и вълнува, но в крайна сметка изобличава и просветлява.

„Случайната смърт на един анархист“ е написана по действителен случай. И тук срещаме всички белези на прекрасната италианска комедия – бъбрива, емоционална и завладяваща. С много обрати, комични ситуации и смешни персонажи.

Спектакълът може да се определи с две думи – страшна комедия! И то буквално. Просто защото историята щеше да бъде наистина страшна, ако не беше смешна. Само Дарио Фо може да превърне „разследването“ на едно криминално разследване в бляскав фарс, от който извира пречистващ смях.

Постановката е на Иван Пенев, сценография – Вячеслав Парапанов, превод – Благой Попов

В ролите ще видим Георги Спасов, Камен Воденичаров, Августин Демерджиев, Димитър Марков и Вяра Начева.

Началото е от 19 часа.

 

Снимка: salzaismyah.bg

 

AFISH.BG

 

 

Свързани статии (по етикет)