Понеделник, 25 Януари 2021
Рени Врангова и Веселин Анчев тази вечер в „Отворена брачна двойка“

Рени Врангова и Веселин Анчев тази вечер в „Отворена брачна двойка“

Връзката между актьор и зрител е основна за Мариус Куркински

 

Сезонът на летните отпуски започна, а театралният афиш обеднява все повече. Независимо от жегата, все още се намират постановки, които можете да гледате извън официално приключилия театрален сезон. Доказателство за това е Театър 199, който тази вечер предлага да видите пиесата „Отворена брачна двойка“ по Дарио Фо и Франка Раме. Режисьор е Мариус Куркински, който казва за представлението: „Пиесата избрах заради връзката между актьор и зрител. Тя е едно дълбоко признание, че каним хората да се насладят на актьорското изпълнение. Предлагаме различни видове игра. От атрактивно публичната до затворената, строго психологическа комуникация. Подходът на екипа към пиесата и играта е такъв: ”отворена брачна двойка” – защо? Защо е необходимо една брачна двойка да е отворена? Това не е ли поредният триумф на човешката капризност и своеволие в изобилието от всякакви други възможности? Къде остава любовта? Къде е свързването на двама души чрез венчаване?

Докато играта между съпрузите е още весела и неангажираща, така ще играят и актьорите. Строг атракцион на чувствата. Но когато болката и мъката протегнат ръце към тяхната уж безобидна забава – изпълнението на ролите ще се отправи към интимна, откровена истинност.

Няма отворени брачни двойки. Има само двама.

Авторите надскачат проблема с театрални способи. Темата е само средство за театър. Едно поредно уродливо явление, като отворената брачна двойка, е само причина за театър, за извисяване. Колкото и да се опитват да се вълнуват от любовната трагедия, Дарио Фо и Франка Раме не могат да скрият, че я използват най-вече за нова пиеса, нова игра, за ново създаване на театър. Ето това е утеха за братството на актьорите и живата публика.“

Сценографията е на Петя Стойкова, музика: Емилиян Гацов, превод: Хубен Стойнов. В ролите ще видите Рени Врангова и Веселин Анчев.

Началото на спектакъла тази вечер е от 20 часа.

 

Снимка: theatre.art.bg

AFISH.BG