Понеделник, 25 Януари 2021
„Да разлаем кучетата” от Кърджали до Добрич

„Да разлаем кучетата” от Кърджали до Добрич

Театър „Българска армия” тръгва на лятно турне с една от най-нашумелите си постановки

 

Сезонът може и да завършва за много от трупите у нас, но не и за Театър „Българска армия” (ТБА). Васил Михайлов, Иван Налбантов, Георги Кадурин, Стефка Янорова, Гергана Данданова, Милен Миланов, Анастасия Ингилизова, Мирослав Косев, Георги Къркеланов, Тигран Торосян и Веселин Анчев, предвождани от директора Мирослав Пашов вече се подготвят за 12-дневно лятно турне из България. Всички те са герои от спектакъла „Да разлаем кучетата” по пиесата на Емил Атанасов.

Режисьор на една от най-нашумелите през последните години постановки на ТБА е Иван Урумов, автор на костюмите и сценографията е Нина Пашова, а Дони е композирал музиката. С всичко това ще могат да се забавляват зрителите в Кърджали, Хасково, Димитровград, Казанлък, Пирдоп, Пазарджик, Елхово, Свиленград, Бургас и Добрич, където трупата ще спре в дните от 4 до 15 юли

За пъстрата компания от „Да разлаем кучетата” въпросът не е „да бъдеш или не”. Те спорят, обичат се, подливат си вода, изневеряват си, въртят интриги и далавери, безчинстват, молят се, за да те накарат да се замислиш за днешните проблеми на света – за глобализацията и националната идентичност, за смисъла на еврообединението и отделната държава, за древните, често варварски обичаи и съвременната лицемерна префиненост. Защото ако в древността по нашите земи са тричали кучета, днес това може да се случи и някой наперен холандец, да речем… Много български текст, много български спектакъл, много български истини.

На заглавната снимка – Васил Михайлов в сцена от „Да разлаем кучетата”. Снимка ТБА

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)