Понеделник, 25 Януари 2021
Може ли краставица да се превърне в мишка?

Може ли краставица да се превърне в мишка?

Уникатите от ателие „Приказки от дърво” оживяват в културния дом „Красно село”

 

Патладжан става магаре, краставица се превръща в мишка, а морков – в мустаци за Чичо Праз… Не, не е шега, нито опит за подражание на героите от „Приключенията на Лукчо”. Всичко това е плод на уъркшопа „Приказки от дърво”, организиран от 20 до 28 юни от фондация „Арт Офис”, Дома на културата „Красно село”, театър „Стафан Бьорклунд” – Швеция, и финансиран от програма „Култура” на Столична община.

Тези дни шведският актьор и режисьор Стафан Бьорклунд и сценографът Енид Бьорклунд демонстрират пред български куклени артисти своя метод на работа в т.нар. театрална градина. Представят и иновативните си дървени кукли и предмети, създадени от естествени материали.

Чудноватите персонажи, изработени в ателието „Приказки от дърво”, ще бъдат представени на 27 юни от 16 часа в зала „Елит” на столичния културен дом. Ще могат да се видят и работни моменти от създаването на куклени спектакли с екологична тематика, а ръководителите на уъркшопа ще разкрият тайни от кухнята на шведската трупа „Стафан Бьорклунд”.

А днес, 26 юни, от 17 часа на същото място театър „Сириус” ще се опита да вдъхне на най-малките любов към природата със спектакъла си „Изгаси крушка – посади дърво”.

На заглавната снимка – ето как краставица стана мишка, снимка АРТ ОФИС

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)