Понеделник, 29 Ноември 2021
Меглена Караламбова и Георги Къркеланов заедно в Театър 199

Меглена Караламбова и Георги Къркеланов заедно в Театър 199

Премиерата на „Разговори с мама” е на 25 юни

 

Столичният Театър 199 събира отново на сцената актьорите Меглена Караламбова и Георги Къркеланов, който години наред бяха заедно в трупата на Театър „Българска армия”. Двамата ще влязат в образите на героите от пиесата „Разговори с мама” от Жорди Галсеран. Премиерата е на 25 юни.

„Това е една смешна история върху сериозни теми – споделя режисьорът на спектакъла Венци Кулев. – Любопитен двубой между майка и син. Дали най-важната цел в живота да е високоплатената работа, луксозната кола, скъпият апартамент, екскурзията до Канарските острови? Ами после?! „Страх да не останеш без нищо, ако до нещо вече си се добрал. А ако не си – страх да не останеш без илюзията, че можеш да го имащ”, изплаква героят, съсипан от чувството за пълна безизходица. „Сине, успокоява го майката, това, което за теб е голям ужас, за мен е въздух под налягане.” Нищо материално не може да замени вниманието, разбирането, обичта в очите на човека до теб. Звучи познато, но е толкова необходимо в днешното ни странно време.”

Жорди Галсеран е популярен и обичан автор по целия свят. На различни български сцени се играят неговите пиеси „Дакота”, „Канкун”, „Методът Грьонхолм”, „Бурундана” и др. В края на декември 2015 г. той бе гост на Коледния панаир на книгата в столичния НДК. Преводът на „Разговори с мама” е направен от Нева Мичева, а Нина Пашова е сътворила декорите и костюмите за постановката в Театър 199.

На заглавната снимка: Меглена Караламбова и Георги Къркеланов в сцена от премиерния спектакъл „Разговори с мама”

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)