Понеделник, 29 Ноември 2021
Маргарита Младенова и Иван Добчев водят “Second hand” в “Сфумато”

Маргарита Младенова и Иван Добчев водят “Second hand” в “Сфумато”

Майсторският клас е в програмата на „Малкия сезон” в Театралната работилница

 

Майсторски клас ще открият проф. Маргарита Младенова и проф. Иван Добчев на 28 юни в голямата зала на Театралната работилница „Сфумато”. Демонстрациите пред публика ще бъдат на 1 юли от 19 часа. Класът е част от програмата на тазгодишния „Малък сезон”, който трупата по традиция провежда в начаалото на лятото.

В творческото ателие под мотото “Second hand” ще участват български артисти и техни чуждестранни колеги от Театър ISO, сред които Петя Алабозова (Германия/България), София Люуиш (Франция), Аглая Кацики (Гърция), Бенжамен-Лю Клон (Германия/Полша), Луис Путо (Португалия), Анжелик Заини (Франция), Биляна Георгиева (България), Борис Кръстев (България).

„Идеята е през дрехата да възкресим човека; през фактурите – неповторимото му персонално битие и така да образуваме неговия монолог – фрагмент от „Не – аз” на С. Бекет. Ще прилагаме като творчески инструментариум театрални техники и практики „отвън-навътре”; ще провокираме въображението, сетивната памет и способността на актьора да емпатира, да се „вчувства” в нечие битие. Ще откриваме път от играта към не-играта през серия от индивидуални опити до една театрална ре-конструкция на гениалния Бекетов текст, образуван от монолозите на група безименни хора. Да се вгледаме в безименния човек, човекът втора употреба”, споделят проф. Младенова и проф. Добчев.

Проектът се осъществява съвместно със Съюза на театрите на Европа(UTE) и с подкрепата на програма„Творческа Европа” на Европейския съюз.

 

AFISH.BG