Понеделник, 25 Януари 2021
Авторски танцово-музикален и визуален спектакъл в Народния театър (ВИДЕО)

Авторски танцово-музикален и визуален спектакъл в Народния театър (ВИДЕО)

NEO DERVISH Ziya Azazi и 3inSpirit ще ни отведат отвъд думите

 

С този спектакъл създателите си поставят за цел да дадат на зрителите нещо, което е отвъд думите - което е в областта на чувствата и усещанията и кара душата и съзнанието да търсят още по-непримиримо откъде идват и от какво са част.

Повече за участниците:

Ziya Azazi  е хореограф, танцьор и дервиш. Роден е в Антакия - Турция, но живее във Виена и работи по целия свят.От 1990 до 1994 г. създава първите си хореографски работи в Държавния театър на Истанбул. През следващите години започва все по-задълбочено да практикува и изследва(мистично и научно) танца на дервишите.

През 1999 година се мести в Австрия, където получава признанието най-добър танцьор на годината. Създава множество проекти с артисти от цял свят. През 2012г. участва в откриването на Олимпийските игри в Лондон.

Представял е спектаклите си пред кралските семейства на Дания, Мароко, Холандия и Тайланд. До момента е обиколил над 40 държави, над 230 града и е изнесъл над 450 представления. След придобитата практика през последните години, той започва да изнася лекции и уоркшопове. По този начин помага на много хора да разширяват собствените си граници и да откриват все повече себе си.

Burak Malçok – neyе роден в Анкара и живее в Истанбул.Завършва Държавната консерватория в Истанбул, с почетна степен. Изнасял е концерти на всички континенти като част от групата на световно известния Mercan Dede, както и със своята Yakpare. Участва в емблематичния концерт на UNESCO по случай честването на 800 години от рождението на Mevliana - Rumi. Определян за един от 5-те най-добри изпълнители в света на традиционния суфи инструмент NEY. В момента(само 29-годишен) преподава ney в катедрата "Ottoman Music Research and Performance Center" в Истанбулския университет.

Александър Петров е джаз музикант на тъпан.Роден в Скопие, завършил консерваторията в Париж, живее и свири Ню Йорк. Характерен с мултинационалните си джаз проекти, в които обича да експериментира със смесването на ритми.

Иван Шопов (електронен звук) е български музикант, продуцент и визуален артист известен под имената: Иван Шопов / Cooh / Balkansky/. Представя музиката и изкуството си в Европа, Южна Америка, САЩ, Канада, Азия и Австралия. Издава многобройните си проекти за едни от най-големите лейбъли в света. Лектор по създаване на електронна музика, което му намира място в компанията за музикален софтуер Ableton.

Актьорът Валентин Ганев е роден в Русе. Завършва актьорско майсторство във Всерусийски държавен институт по кинематография в Москва, в класа на С. Бондарчук. Изиграл е над 70 театрални роли и участвал в над 50 български и чуждестранни кино продукции. Носител на две награди АСКЕЕР за водеща мъжка роля, и на две награди ИКАР. Свири на три инструмента, владее три жанра, говори три езика.От 20 години играе в Народен театър "Иван Вазов".

Стефан Ненков (3inSpirit) - съавтор, режисьор и продуцент на спектакъла, е роден във Варна, живее в София, обикаля света, за да снима. Занимава се с фотография, видео и филми, продуцира събития в областта на културата и изкуството. Създател на Етно Арт фестивала "ЕдинЕние". Работи в театъра с Мариус Куркински и Камен Донев. През 2015г. излиза първият му игрален филм "Някой посети душата ми" с Мариус Куркински. Участвал е в няколко съвместни проекта с ZIya Azazi в чужбина. Обича да работи за каузи и проекти, които помагат на обществото да израства мисловно, културно и духовно.

Всички артисти се събират за 1-ви път на една сцена по идея на Стефан Ненков (3inSpirit).

Спектакълът не е част от програмата на Народен театър "Иван Вазов" и ще бъде представен само на 26 и 27 юни 2016г.

 

Снимка и видеоклип: 3inSpirit

AFISH.BG


Видео