Понеделник, 25 Януари 2021
Пиесата „Взлом“ представя една „невъзможна“ битка със системата

Пиесата „Взлом“ представя една „невъзможна“ битка със системата

Гаро Мурадян представя по нестандартен начин случващото се след „промените“

 

Повече от четвърт век след така наречения "преход" животът на българите продължава да е труден. Оказва се, че сме твърде далеч от развито общество, което повечето от нас са си представяли. Именно това е и темата на пиесата „Взлом“ на Гаро Мурадян, която показва по различен и нестандартен начин случващото се в България.

„Този престъпен социален експеримент, който нарекохме “преход”, открадна много неща от нас, но най ценното от всичко са нашите души, които са божествени и неповторими. Ние се превърнахме в роботи, за  които единственият идеал са парите - към тази цел никой не се спира пред нищо. Продадохме мечтите, достойнството, идеалите и таланта си, превърнахме се в банкнотоброячни машини!“, разказва Мурадян.

Главният герой в пиесата е музикантът Светлин, който влиза с взлом в апартамента на Светла. Съдбата на двамата е ярка извадка за всичко, което става на нашата географска ширина.

Режисьор на „Взлом“ е Петър Върбанов, а пиесата обещава да ни остави без дъх от първата до последната минута. Тя ще бъде представена в театър "Възраждане" на 15 и 29 юни.

 

Борис Белев, AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)