Неделя, 24 Януари 2021
Танцово-театрален еротичен спектакъл по текстове на Зигмунд Фройд

Танцово-театрален еротичен спектакъл по текстове на Зигмунд Фройд

Визуална мярка, психоанализа и танц ще видим на сцената на „Независим театър”

 

През месец май се навършиха 160 години от рождението на Зигмунд Фройд. „Независим театър” отбелязва годишнината с премиера на танцово-театрален спектакъл по негови текстове, който разкрива другата страна на любовта. Премиерата на „Фройд теория за любовта" ще бъде на 20 май от 20,00 часа в „Независим театър” (ул. "Върбица" №12). Представлението е отворено за пълнолетни зрители. Пиесата е писана по текстове на Зигмунд Фройд и консултирана от международно утвърдени психоаналитици. Автор и режисьор е Тихомир Делидобрев.

„Аз съм Зигмунд Фройд!" - ще каже проф. Румен Рачев в ролята на именития психоаналитик като глас зад кадър - „Настанете се удобно, отпуснете се! Вече можем да започваме!".

Актьорите и танцьори от „Акадамус денс театър“ ще разкрият за публиката един непознат аспект от любовта във всичките й форми. Хореографът Семир Алкади преплита 6 танцови стила.  „Фройд теория за любовта" е спектакъл, който ще представи на зрителя проекция на недоизказаната му душевност и затаените чувства в пет сцени, разкрива режисьорът Тихомир Делидобрев. Спектакълът е пищно зрелище, сбор от танци, театър, мода, блясък и еротика. На ръба на реалността и фикцията, но разказва за съществуващите тайни в бездната на подсъзнанието. Авторът разплита наивността, чистотата и зрелищността в най-силните отношения между нас хората. „Фройд теория за любовта"е спектакъл за безграничната любов, която всъщност е табу. Голотата присъства без пълно разкриване, а еротиката силно разпалва въображението. Целият спектакъл е воден от чувството за визуална мярка и естетика, а въпросите остават без отговор – до колко любовта е грях, до колко грехът е породен от любов и къде е границата между двете.

Акадамус денс театър са: Семир Алкади, Мачей Гошниовски, Мирослав Симеонов, Алек Чурчич, Георги Георгиев, Константин Койнов, Веселин Данов, Маргарита Костова, Борислава Стратиева, Райя Андреева, Йоана Цекова, Йоана Иванова, Лилиа Бисерова, Глория Станиславова, Анна Мария Недкова, Александрина Събева, Дани Атанасова, Даниела Янева, Силвия Велева, Лилия Николова, Ивета Станиславова, Милица Спиридонова, Лариса Койнова, Венелина Иванова, Даниела Христова, Калина Стефанова и др.

Част от приходите от спектакъла  „Фройд теория за любовта" ще бъдат дарени на фондация „Една от 8", която помага на жени в борбата им с рака на гърдата.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)