Неделя, 24 Януари 2021
Математика на сърцето

Математика на сърцето

Поемаме ли личната отговорност да променяме себе си и света?

 


От 19:30ч. на 14 май в ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс можете да гледате спектакъла "Математика на сърцето" - провокация за изграждане на жив театрално-музикален процес, който предлага възможни отговори на задачата „как постигаме добра взаимовръзка чрез сърцето си и защо“.
Спектакълът е дело на Сдружение „По действителен случай” и ДНК - пространство за съврменен танц и пърформанс. Автор на текста в спектакъла е Здрава Каменова, в сътрудничество с Ирина Голева и Огнян Голев, които са и изпълнители. В спектакъла участва и Александър Деянов - SkilleR. Дигиталният дизайн е дело на Симеон Янчев, а костюмите и сценичният дизайн - на Христина Крумова.
Нови изследвания доказват, че сърцето притежава самостоятелна нервна система с гъста мрежа от сетивни клетки и неврони, които могат да взимат решения и да предприемат действия независимо от главния мозък. Сърцето може да се учи, помни и възприема.
Осъзнавайки как работи сърцето, неговата важност и силата на присъствието му като свързващ индикатор, бихме могли по-лесно да отчитаме отговорността на действията си чрез развиваща се интуиция, активно наблюдение, откритост, изслушване, търпение, сътрудничество, приемане на различията.
Проектът е финансиран от Министерство на Културата на Република България, Столична Програма „Култура” за 2015г., и Гьоте-Институт в София, с подкрепата на НДК.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)