Вторник, 19 Октомври 2021
Шест представления за празничните дни в Народния театър

Шест представления за празничните дни в Народния театър

Заради здравословен проблем на Мариус Донкин от афиша временно падат „Г-н Ибрахим и цветята на Корана” и „Крадецът на праскови”

 

Почивните дни са шанс за всички, които все още не са гледали някои от най-търсените постановки на Народния театър. Представления няма да има само тази вечер. Мнозина от актьорите в националната трупа ще работят през останалите три дни от празниците, а билетната каса и Билетният център на НТ „Иван Вазов” ще бъдат отворени в обичайното работно време: на 22 и 23 септември – от 9,30 до 19,30 часа, и на 24 и 25 септември – от 11,30 до 19,30 часа, уточниха от мениджърския екип на театъра.

Три от включените в афиша заглавия – „Синята птица” на Мариус Куркински по пиесата на Метерлинк, „Полет над кукувиче гнездо” на Александър Морфов по романа на Кен Киси и „Гео” на Иван Добчев по книгата на Христо Карастоянов, ще се играят на Голямата сцена. Представленията на „Вълните”, моноспектакъла „Контрабасът” на Валентин Ганев и „Манхатън, Второ авеню” на Бойко Илиев по пиесата на Нийл Саймън са в Камерната зала и на Сцената на IV етаж, уточниха от трупата.

Две от заложените в септемврийска програма на Народния театър обаче няма се играят заради здравословен проблем на актьора и новоназначен директор Мариус Донкин. Това са моноспектакълът „Г-н Ибрахим и цветята на Корана” от Ерик-Еманюел Шмит (23 септември, Сцена на IV етаж)  и „Крадецът на праскови” по романа на Емилиян Станев (24 септември, Камерна сцена).

„За съжаление, причината да отсъствам от сцената, не зависи от мен и мога да уверя зрителите, че контактът с тях наистина ще ми липсва. Имам уверението на лекарите, че около края на февруари-март ще мога отново да играя и вече нямам търпение за това”, сподели Мариус Донкин.

 

На заглавната снимка: Рени Врангова (в центъра) и младите й колеги Ванеса Лу и Димитър Николов в сцена от спектакъла „Синята птица”, който можете да гледате утре в Народния театър. Снимка НТ "Иван Вазов"

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)