Събота, 27 Февруари 2021
Оживяла приказка или филм с много жанрове – това е „CREATORIUM – Лабиринт в лабиринта“

Оживяла приказка или филм с много жанрове – това е „CREATORIUM – Лабиринт в лабиринта“

В представлението всеки е главен герой в един свят от съновидения

 

Едно различно и свежо изживяване, нестандартно културно събитие в пренаситения с мероприятия живот на столицата. Това е „CREAtorium – Лабиринт в лабиринта”, едно от най-напредничавите и иновативни проекти, чийто копродуцент е Националният дворец на културата.

Дори да е скептично настроен, човек трябва да мине през лабиринта, макар и само заради любопитството и провокацията.

Нереален, но и смущаващо познат, в спектакъла „CREAtorium“ всеки е главен герой в собствения си филм. Лабиринтът прилича ту на оживяла приказка, ту на полузабравен спомен от миналото, ту на смътно усещане на границата с неосъзнатото.

Представлението е пътешествие,в което участникът изпитва пъстър калейдоскоп от емоции – страх, любопитство, вълнение, наслада, объркване, доверие и недоверие, изненада, забавление и още какво ли не. Лабиринтът е лично, но и много интимно преживяване на всеки човек, който го опознава, но и опознава себе си чрез собствените си реакции, усещания и мисли по време на преживяването. Чрез провокиране на сетивата, но и на въображението ни, “CREAtorium”-ът ни кара да сътворим собствената си реалност в лабиринта, която можем да осъзнаем едва по-късно, когато излезем в „истинския“ свят.

„CREAtorium – Лабиринт в лабиринта” е събитие, което трябва да се усети, а е трудно да се опише.

Все още имате шанс да го преживеете, последните представления са на датите: 19, 20, 29 и 30 септември и 4, 11 и 12 октомври.

„CREATORIUM – ЛАБИРИНТ В ЛАБИРИНТА” в НДК е интерактивен “site specific” спектакъл от вида „театър на сетивния лабиринт”. Характерното за този вид театър е, че посетителите не са пасивни зрители, а активни участници и сътворци, които лично се срещат и взаимодействат с артистите. Посетителите преминават индивидуално през специално подготвена инсталация-лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови).

„CREATORIUM – ЛАБИРИНТ В ЛАБИРИНТА” е част от „новата вълна” културни проекти в НДК, реализиран в копродукция с Двореца и с „Асоциация Информбюро”.

Повече за метода „ТЕАТЪР НА СЕТИВНИЯ ЛАБИРИНТ”, както и за предишните ни проекти, можете да прочете на http://sensorytheatresofia.com/

Преминаването през представленията е индивидуално, а максималният брой на публиката на вечер е 30 човека. Затова е НЕОБХОДИМО ПРЕДВАРИТЕЛНО запазване на час и закупуване на БИЛЕТ на тел.: 0988 383 268 (всеки ден между 14:00 и 20:00 ч.)

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)