Събота, 27 Февруари 2021
Васил Дуев „превзема” театър „Сфумато”

Васил Дуев „превзема” театър „Сфумато”

Гастрол, премиера и среща с публиката ще направи младият режисьор през септември

 

Васил Дуев по три… Така изглежда афишът от началото на новия сезон в Театрална работилница „Сфумато”. Младият и доста работлив актьор и режисьор буквално ще „превземе” сцената през септември с три свои постановки. На 10-и ще играе в моноспектакъла „Всичко на масата” по Чарлз Буковски, поставен в Казанлък. Сценичната адаптация и режисурата са Ана Батева, а музиката – на Стефан Здравески. Спектакълът спечели Гран При за най-добро представление от 8-ия международен фестивал на монодрамата МоноАКТ в Печ, Косово

Среща със зрители пък обещава Васил Дуев след поредното представление на авторския си спектакъл „Самотни персонажи”. То се очаква на 20 септември. А на 26, 27 и 29-и са премиерните дати на най-новата постановка режисьора - „Плешивата певица”, антипиеса от Йожен Йонеско. Представленията са на камерната сцена и ще се играят от 21 часа.

Както винаги досега, „Сфумато” избира и заглавия от т.нар. Малък сезон, в който своите театрални опити показват съвсем млади творци. Този път номинираните са „Bio. Ego. Organic.” - проект върху документални текстове, авторски видеа и разкази на Етгар Керет с участието на Лилия Гелева и Христо Ушев, и „Това НЕ Е Хамлет” – авторски спектакъл на Боян Крачолов, в ролите Димитър Крумов и Иван Николов. Ще бъдат играни на 12 и 16 септември.

Йорданка Стефанова и Рашко Младенов в сцена от "Последен квартет"

Септември ще е и месец на турнета, обявиха още от „Сфумато”. Трупата ще пътува с „Нирвана” в Подгорица (Черна Гора), Струмица (Македония), Петрич и Казанлък. Ще играе „Последен квартет” с Йорданка Стефанова, Рашко Младенов, Стоян Младенов  и Валентин Ганев първа на „Аполония” в Созопол, а после ще се върне на своята сцена в Сфумато. А ателието „Онова нещо”, ръководено от проф. Маргарита Младенова, е в селекцията на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът” Пловдив. Също под тепетата, но в Нощта на музеите, „Сфумато” ще покаже касовия си хит „Поети срещу актьори”.

 

На заглавната снимка – Васил Дуев в сцена от „Всичко на масата” по Чарлз Буковски.

AFISH.BG