Събота, 31 Юли 2021
Продадоха писмо до Принс за 11 200 паунда

Продадоха писмо до Принс за 11 200 паунда

Сър Пол Маккартни се е надявал на благотворителността на починалия наскоро певец

 

Писмо на сър Пол Маккартни до Принс беше продадено на търг за 11 200 паунда, съобщи БГНЕС. То е писано на ръка и изразява молба за благотворителност, отправена до починалия неотдавна певец от бившия „бийтълс” в името на бъдещ Институт за сценични изкуства в Ливърпул.

Писмото няма дата. Ето какво пише сър Пол в него:

„Здравейте! Знам колко досадно е винаги, когато се получават писма с молба за някаква или друга услуга, но и на мен не ми беше лесно да приема работата на патрон на училището за сценични изкуства, което да се създаде в моя роден град – Ливърпул. Но, както се досещате, се съгласих да го направя, така че сега аз пиша на „приятели и всички добри хора”, за да се опитам да ги заинтересувам.

Историята започна точно след бунтовете в Ливърпул преди няколко години. Един приятел предположи, че „това, от което се нуждае градът, е едно „славно училище”. Харесах идеята, като възможен положителен фокус за местни и чуждестранни деца, но по-късно, когато отидох до моето старо училище и видях, че е в руини, си помислих, че чрез разполагане на центъра за сценични изкуства там ние можем да спасим сградата от 1825 г.

Така че ... (Пфу!) Сега е най-трудната част. Едно дарение от вас ще бъде голям тласък на проекта и знам, че участието ви по някакъв начин ще бъде вълнуващо за всички заинтересовани. Надявам се да нямате нищо против, че ви писах това писмо и че е толкова дълго, самият аз имам чувството, че съм се върнал в училище. Както и да е, един ден трябва да дойдете и да научите класа на някои движения! Кой знае, може да се окаже нещо специално за хиляди деца. Благодаря затова, че прочетохте писмото.”

Под текста сър Пол Маккартни е поставил подписа си и усмивка.

Снимка GERMANY MUSIC / БГНЕС

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)