Неделя, 24 Януари 2021
Какво и кога в НДК

Какво и кога в НДК

Програма на Двореца за периода 12-18 декември

 

12 декември

Спектакълът с комичен сюжет „Търси се Фигаро – последната грешка на Нешка“ очаква зрителите на 12 декември (понеделник) от 18:00 и 20:00 часа в зала 1. Музика на живо – прекрасни оперни и фолклорни гласове и инструменти се преплитат на сцената по един неповторим и запомнящ се начин.

Български хелзинкски комитет организира церемония по връчване на наградата „Човек на годината” – 12 декември (понеделник) от 12:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

Стоичко Миличин представя своята книга „Огледало без рамки” на 12 декември (понеделник) от 19:00 часа. "Огледало без рамки" е необикновена разходка в огледалния свят на Луис Карол и низ от провокативни разговори с Алиса и Белият заек.

Зоя Филипова представя своя изложба от 10 до 20 декември в Артгалерия – НДК.

 

13 декември

Юбилеен концерт “Рицарят на операта” в памет на 80-годишнината от рождението на големия български оперен артист Маестро Никола Гюзелев ще зарадва ценителите на високото изкуство в Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК). Той ще се проведе на 13 декември (вторник) от 19:00 ч. и е централен акцент в програмата на тазгодишното издание на Новогодишен музикален фестивал (НМФ). Музикалната програма е подбрана изключително прецизно и включва арии и дуети из опери на Белини, Верди, Пучини, Понкиели, Бойто, Джордано и Мусоргски.

Най-големият книжен форум в България – Софийският международен панаир на книгата ще се състои за 44-ти път в периода между 13 и 18 декември на етажи 0 – 4 в НДК. Представяйки над 200 изложители от страната и чужбина, панаирът е място за среща между читатели, писатели, илюстратори, издатели, преводачи и журналисти, а тази година ще приюти и четвъртото издание на Софийския международен литературен фестивал. Софийският международен панаир на книгата се организира от Асоциация „Българска книга“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г.

На 13 декември (вторник) от 19:00 часа Румен Николов ще представи своя роман „Бродница”. Това е различният съвременен роман, който ще ви потопи в емоциите на един по-истински свят. Роман толкова неочакван, че стряска.

 

14 декември

MODERN TALKING за първи път в България представени от Тhomas Anders! Световната звезда пристига с целия си бенд за двучасов концерт на 14 декември от 20:00 в зала 1 на НДК. Вечните You’re My Heart–You’re My Soul, Cheri Cheri Lady, Brother Louie и още от най-големите световни хитове на MODERN TALKING, покорили световните музикални класациите по всички краища на света и “наместили се” удобно там в продължение на години, ще звучат за първи път в София на 14 декември, изпяти от легендарния и магнетичен глас на самия Тhomas Anders.

Детското представление „Усмихни се“ очаква най-малките приятели на театралното изкуство на 14 декември в зала 4 от 10:00 и 11:30 часа.

ИЗ НОВИЯ СВЯТ... СЛЕД ДВОРЖАК – 14 декември (сряда) 19:00 часа, зала 6. Камерен концерт с участието на Лидия Ошавкова – флейта и Ганка Неделчева – пиано. Идеята на концерта се поражда от желанието на музикантките да се срещнат именно с такъв тип музика – съвременна и провокативна.

Кампания „Да оставим следи” на сдружение „Кауза” организира благотворителен търг, който ще се проведе в Литературен клуб „Перото” на 14 декември от 17:00 часа. Фотографиите на Велислава  Каймаканова-Ножарова ще се продават с благотворителна цел, а събраните средства ще послужат за закупуване на първата у нас педиатрична линейка с транспортен кувьоз.

Филм посветен на големия български бас Маестро Никола Гюзелев, можете да гледате на 14 декември в Кино Люмиер.

 

15 декември

За 19-та поредна година, вече по традиция, най-ярките звезди на поп музиката у нас Йорданка Христова, Дует Ритон, Искра Радева, Тони Димитрова, Краси Радков, Марги Хранова, Катя Бужинска, Росица Кирилова, Краси Аврамов, Камелия Воче, Шкумбата, Стивън Ачикор, Лидия Ганева, Балет Веда Джуниър и др. ще зарадват почитателите си с най- големите свои и чужди хитове и ще ни дарят тези щастливи мигове – 15 септември (четвъртък), зала 1, 19:00 часа – концерт „Коледни звезди“.

„Коледен концерт“ с диригент Маестра Любка Биаджони и със специалното участие на Васил Петров ви очаква на 15 декември от 19:00 часа в зала 3. Събитието е гостуващо в рамките на XXX-ото издание на Новогодишния музикален фестивал в НДК. В празничната програма ще прозвучат: популярни и известни хорове, коледни песни и инструментални пиеси.

В четвъртък (15 декември) от 11:30 часа в „Перото“ ще се състои пресконференция по повод 25 години Издателска къща "Хермес" - с участието на Жозе Родригеш душ Сантуш и Георги Мишев.

„Поезия“ на мексиканския писател Хосе Емилио Пачеко ви очаква на 15 декември от 18:00 часа в „Перото“.

Софийски международен литературен фестивал представя програма „Дебюти” – четвъртък, 20:30 часа, клуб „Перото“.

 

16 декември

Поредният шедьовър в програмата на Киномания – лентата „La La Land“ ще могат да гледат зрителите на 16 декември (петък) от 19:00 часа в зала 1. В главните роли са обичаните актьори Райън Гослинг и Ема Стоун.

Фолклорната танцова магия на ансамбъл „Чинари“ ще ви завладее на 16 декември в зала 6 от 19:00 часа.

Изложба "ГОЛЕМИТЕ и МАЛКИТЕ - Софийски сюжети в стил Хундертвасер" очаква всички дошли в „Перото“ в петък от 14:30 в Литературен клуб „Перото“.

Мария Донева представя новата си стихосбирка „Любовта идва“ в петък от 18:00 часа в „Перото“.

В петък от 20:30 в „Перото“ ще се проведе церемонията по връчване на наградата „Златен лъв” за най-добър издателски проект на годината.

 

17 декември

Камерен концерт с участието на трио "Арденца" и флейтистката Кремена Ачева, очаква всички дошли на 17 декември (събота) от 19:00 часа в зала 6 на НДК. Събитието е част от 30-ото празнично издание на Новогодишен музикален фестивал.

Клубът на българските писателки се събира отново, за да дискутира темата „Писателите в сянка” – 17 декември (събота), 16:00 часа, клуб „Перото“.

 

18 декември

За първи път в България пристигат виртуозите иноватори от Клавирен квартет "Гершуин" за впечатляващ концерт на четири рояла в Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК). Събитието, което обещава да е едно от най-ярките музикални преживявания на годината, е продуцирано от Двореца и ще се състои на 18 декември (неделя) от 20:00 часа като част от Новогодишен музикален фестивал (НМФ).

Вторият сезон на Четенето е сладко отново ще бъде в „Перото“ – неделя от 11:00 часа.

Майсторката на бродерии Ирен Ямами пристига от Япония, за да представи лично уникалната си книга "България в шевици", съдържаща  шевици от цялата страна, извезани и върху картата на България. Книгата е на три езика - български, английски и японски – и е оформена по нов и много интересен начин. Премиерата ще се състои на 18 декември (неделя) в Литературен клуб "Перото" от 16:00 часа.

 

Кино „Люмиер“

14 декември

19:00                80 години от рождението на НИКОЛА ГЮЗЕЛЕВ

                Алфредо Краус и Никола Гюзелев в операта на Шарл Гуно ФАУСТ

                Италия, 1986, 190 мин.

                Постановка на операта в Парма

                реж. Бепе де Томази

                дир. Ален Гингал

Прожекцията се осъществява без превод

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)