Понеделник, 25 Май 2020
Дизайнер инсталира дъга в музейна зала

Дизайнер инсталира дъга в музейна зала

Ръчно изработеният цветен спектър смайва ценители на експериментите в Охайо

 

Невероятна инсталация, създадена от мексиканския артист Габриел Доу, кара зрителите да вярват, че са свидетели на метеорологично чудо в закрито пространство. Инсталацията, озаглавена „Плексус №35”, е специално създадена за „Голямата галерия” в Музея на изкуствата в Охайо, САЩ, съобщи БГНЕС.

Обикновено изпълнено с класически произведения на изкуството, които датират от десетилетия назад, сега артистичното пространство се е превърнало в дом за реалистична и хипнотизираща с красотата си дъга. Впечатляващата творба е уникална и с още нещо – изпълненият с живот и цвят спектър не е резултат на пречупена светлина, а е неповторима илюзия, създадена от хиляди конци.

Ослепителната текстилна инсталация е проектирана да изглежда така, сякаш светлината от прозореца на тавана е усукала дъгата, а лъчи от цветна светлина изпълват цялата зала и създават омагьосваща феерия.

Дизайнерът Доу се вдъхновява от изяществото на цветовете още в родния си град Мексико сити. Постепенно експериментаторският му хъс и неукротимото му въображение му помагат да изследва текстилното изкуство и бродерията. Досега е излагал свои творби в САЩ (Далас и  Хюстън), в Канада (Монреал и Торонто) и в Барселона, Испания. Неотдавна инсталира дъга и в Смитсоновия музей във Вашингтон.

 

Снимка: БГНЕС

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)