Събота, 11 Юли 2020
Паоло Соретнино ще снима филм за Силвио Берлускони

Паоло Соретнино ще снима филм за Силвио Берлускони

Награденият с „Оскар” режисьор представи сериала си „Младият папа” на кинофестивала във Венеция и вече пише нов сценарий

 

Италианският режисьор Паоло Сорентино, който спечели „Оскар 2014” за най-добър неаглоезичен филм със своя шедьовър „Великата красота”, ще превърне в кино и живота на Силвио Берлускони. Според информация на сп. „Variety” лентата за медийния магнат и експремиер на Италия и лицата от близкия му кръг е с работно заглавия „Loro”, което може да се преведе като „Те”. Възможно е обаче и да е игра на думи от „L'oro” („злато”).

Сорентино нашумя с предишните си игрални филми „Великата красота” и „Младост”, прожектирани с успех и в България. Последната му засега работа е по сериала „Младият папа” с участието на Джуд Лоу в главната роля. Поредицата бе представена на провеждащия се в момента Международен кинофестивал във Венеция – прецедент в програмата на най-стария филмов форум в Европа.

Режисьорът вече работи по сценария на биографичната лента за Берлускони. Снимките трябва да започнат през лятото на 2017 г. Както отбелязва изданието, Сорентино е правил няколко пълнометражни филма, разказващи са самотни хора на върха на политическата йерархия. Един от тях е „Il Divo” за бившия италиански премиер Джулио Андреоти.

 

На заглавната снимка - Паоло Сорентино със своя "Оскар" за филма "Великата красота"

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)