Събота, 11 Юли 2020
Веско Ешкенази идва с кралски брас музиканти

Веско Ешкенази идва с кралски брас музиканти

 Концертът “Royal Brass” ще бъде през октомври в зала „България”

 

Творби на Бах, Габриели, Бърнстейн, Пиацола и Гершуин в общ концерт? Звучи повече от впечатляващо. А когато разберем, че те ще бъдат изпълнени от Брас ансамбъла на Кралския Концертгебау оркестър и цигуларя Веско Ешкенази, веднага предчувстваме удоволствието от реализацията на подобна идея.

“Royal Brass” е поредният проект, който виртуозният български цигулар и концертмайстор на прочутия музикален състав от Амстердам, подготвя за меломаните у нас. Преди година Ешкенази доведе в зала 1 на НДК Камерния състав на Кралския Концертгебау оркестър, а сега ще свири с темпераментните тромпетисти, тромобнисти и саксофонисти. Концертът се очаква на 29 октомври в столичната зала „България”.

От сцената ще звучат изпълнения на някои от най-красивите произведения, създадени за брас ансамбли. Програмата включва и класическа музика, и танго, и джаз. Веско Ешкенази ще се включи в изпълнението на част от творбите. Няма да измени и на традицията си да представи нова, специално написана за оркестъра музикална творба.

Холандският Кралски брас ансамбъл е популярен на много места по света, тъй като е гостувал многократно на най-престижните сцени в Америка, Коста Рика, Германия, Испания, Италия, Белгия и други. В състава има виртуози от елитните холандски и чуждестранни музикални академии, които продължават да преподават в Япония, Корея, Китай, Англия и Америка.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)