Събота, 15 Август 2020
“Слънчева Испания” идва с музиката на Де Фая в зала „България”

“Слънчева Испания” идва с музиката на Де Фая в зала „България”

Константин Илиевски дирижира летния концерт на Софийската филхармония

 

Музикална обиколка из познатата и непозната Испания ще предложи на меломаните Софийската филхармония на 30 юни. Този път нейни гост солисти ще бъдат Цветан Недялков (китара) и Иван Керековски (пиано). Под диригентството на Константин Илиевски музикантите ще претворят произведения на трима композитори, всеки от които по свой начин е предал чрез ноти вдъхновението си от слънчева Испания.

От сцената ще звучат Испанска увертюра №2, „Лятна нощ в Мадрид” от Михаил Глинка, Концерт за китара и оркестър „Аранхуес” на Хоакин Родриго, „Нощи в градините на Испания” от Мануел де Фая и „Испанско капричио” от Николай Римски-Корсаков.

„Заради изтънчения стил и силното сценично присъствие, програмите на диригента Константин Илиевски неизменно са приемани с аплодисменти и от публиката, и от критиката. Емоционалният заряд винаги е много силен, което дава много жар в концертните изпълнения”, твърдят от Софийската филхармония. И припомнят, че до края на сезона има специални цени за меломаните – 50% отстъпка за специалните и 20% отстъпка за редовните концерти.

На заглавната снимка – като пианист и диригент, Константин Илиевски е концертирал в Словакия, Чехия, Унгария, Австрия, Германия и Холандия. Сега ще дирижира испанската вечер в зала „България”

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)