Неделя, 25 Октомври 2020
Вокалният цикъл „Хубавата Магелона“ за първи път в България

Вокалният цикъл „Хубавата Магелона“ за първи път в България

В ролята на разказвача е Калин Врачански

 

Световно признатият немски  баритон Матиас Гьорне, виртуозната пианистка Мария Принц и любимецът на поколения зрители Калин Врачански ще представят за първи път в България "Хубавата Магелона” – вокален цикъл от Йоханес Брамс по текст на Лудвиг Тик.

Вълнуващата история за любовта между младия Петер и дъщерята на царя на Неапол Магелона е вдъхновила немския романтичен поет Лудвиг Тик в края на 18-и век. Емоциите на младежите, премеждията, през които преминават, и щастливият край на историята, са провокирали Брамс да създаде музиката на единствения си песенен цикъл "Хубавата Магелона". Мария Принц определя "Хубавата Магелона” на Йоханес Брамс като "ненаписаната опера” на композитора.

Прекрасното съчетание на поезия и музика омагьосва слушателите и до днес, а благодарение на великолепния актьор Калин Врачански, българската публика ще може да съпреживее тази романтична история и на родния си език.

Баритонът Матиас Гьорне, с топлия си, кадифен тембър и неповторимата си способност да вае фрази в перфектно легато, и виртуозната пианистка Мария Принц работят заедно по редица проекти и са достигнали впечатляваща симбиоза. Те се представиха пред българската публика през миналия сезон с паметното изпълнение на вокалния цикъл "Зимен път" от Шуберт.

На 21 юни вокалния цикъл може да видите в Зала „България“ в София, на 22 юни – в Пазарджик, а на 24 юни – и в Стара Загора. 

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)