Понеделник, 26 Октомври 2020
Елена Ваенга: Когато пея, аз съм щастлива

Елена Ваенга: Когато пея, аз съм щастлива

Примата на руската поп музика тази вечер изнася концерт в НДК

 

За първи път примата на руската поп музика  Елена Ваенга ще изнесе концерт на 7 юни в зала 1 на НДК. Началото е в 20.00 часа.

Истинското име на певицата е Елена Владимировна Хрульова. Артистичният псевдоним Ваенга е измислен от майка ѝ. Певица, автор на песни, композитор и актриса, това е Ваенга. Тя спечелва любовта на публиката с неповторимостта на артистичната си натура, вокални данни и необикновени песни. Едва девет годишна тя написва своята първа песен и с нея печели конкурс за млади композитори. От тогава тя пише и изпълнява сама своите произведения. Досега има създадени над 800 песни, някои от които написани за популярни руски групи.

За Ваенга музиката и поезията вървят паралелно. Музикалната ѝ кариера се развива стремително и благодарение на специфичния си глас тя става истинска звезда. Концертите ѝ винаги са в препълнени зали. Еднакво добре изпълнява рок, джаз, военни песни, романси, но руският шансон остава нейна запазена марка. В едно свое интервю тя споделя: „Добрият музикант трябва да има свой собствен стил. Ето към това човек трябва да се стреми. Когато пея, аз съм щастлива.”

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)