Четвъртък, 29 Октомври 2020
Джаз пианистът Боби Вълчев се завръща в София с концерт (ВИДЕО)

Джаз пианистът Боби Вълчев се завръща в София с концерт (ВИДЕО)

Събитието е вдъхновено от идеята за свобода и безграничност – „Отвъд видимото“

 

Боби Вълчев се завръща в София за концерт  в Sofia Live Club на 15 юни от 20 часа."С голямо удоволствие се прибирам в родината, за да изпълнявам любимата си музика за любимата си публика!" – споделя той.

Концертът е вдъхновен от идеята за свобода и безграничност – „Отвъд видимото“.  Всеки сам за себе си поема отговорността да бъде свободен да се изразява по оригинален начин. Джаз музиката олицетворява свободата на музиканта да бъде безграничен. В концерта ще бъдат изпълнени авторски творби на Боби Вълчев, както и някои поп и R&B песни в изненадващи джаз аранжименти. На сцената заедно с пианистът ще участват и Кирил Петров (ударни) и Димитър Сираков (контрабас).

Роден в София, Боби Вълчев започва да свири на пиано в ранна детска възраст. Възпитаник на софийското музикално училище „Любомир Пипков„ - специалност тромпет. Завършва НМА„ Проф. Панчо Владигеров“ с две специалности – „Джаз пиано“ в Инструментален факултет и „Композиция“ в Теоретико – Композиторския факултет. Боби Вълчев е и асистент професор в Майсторския клас на Милчо Левиев. След това продължава своето образование в „Guild school of music“ в Лондон. В космополитния град българският пианист  твори с Маркъс Милър, Джордж Бенсън, Клод Джей Уудс от Earth, Wind & Fire.

Търсещ и нестандартен музикант с усет към красивото и стилното, със специфичен, фин музикален изказ, пианистът е добре познато име за българската джаз сцена. Известен като музикален директор, аранжор, композитор и изпълнител в редица проекти с артисти като Васил Петров, Камелия Тодорова,  Орлин Павлов, Галя и Миро от дует „Каризма“, Весела Нейнски, София Георгиева и много други. Участва в различни джаз фестивали в Испания, Германия, Италия, Франция, Дубай и България (International Jazz Festival Bansko).

През 2011 година Боби Вълчев заминава за Дубай. Там той твори, преподава пиано и пеене в GEMS Education schools и се изявява на престижни музикални събития като Dubai Jazz Festival – 2014, 2016. Свири на Word Cup Horse Racing, където по същото време има концерт и Джанет Джаксън. В Дубай заедно с румънската певица Florentina Tuchel пианистът създава дуета „F &B “ – Flory and Bobby и заедно издават албума „Stereotype”, който е представен официално с концерт на 09.05.2016 г. Албумът е своеобразен протест към стереотипите, с които всички ние живеем, които пречат на естественото ни развитие и ни ограничават да творим и създаваме свободно.

 

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)