Събота, 15 Август 2020
Да изживееш отново и отново магията на песента

Да изживееш отново и отново магията на песента

Ал Бано на 74!

Албано Каризи, роден на 20 май 1943 в Челино Сан Марко, е италиански певец, добре познат и обичан от българската публика. Неговият творчески псевдоним е Ал Бано. Става известен като дует с бившата си съпруга Ромина Пауър.

По данни на албанската медия Top-channеl, получава албанско гражданство. Той е и носител на Златен орден „Скендербег“, даден му през 2013 г. По думите на Неритан Чека - албанският посланик в Италия, за първи път такова отличие се връчва на човек на изкуството.

През 1967 г. постига първия си голям успех с песента „Nel sole”. На 26 юли 1970 г. се жени за Ромина Пауър, дъщеря на известния артист Тайрон Пауър. През 1976 г. те участват под името Ал Бано и Ромина Пауър в конкурса Евровизия с песента „We'll Live It All Again”, както и през 1985 г. с „Magic, Oh Magic”. И в двата случая завършват на 7-мо място. Пауър и Каризи имат четири деца. През 1999 г. двамата се развеждат. Впоследствие - в периода от 2001 до ноември 2005 г. певецът живее заедно с Лоредана Лечизо, от която има две деца.

На 16 октомври 2001 г. Каризи е определен за Посланик на добра воля на Организацията по прехрана и земеделие (ФАО), агенция към ООН.

В последно време Ал Бано има проблеми със здравето след прекаран инфаркт и единственото, което AFISH.BG му желае е здраве! Всичко останало той доказано го има и се надяваме още дълго да радва своята публика.

AFISH.BG


Видео