Неделя, 12 Юли 2020
Хари Белафонте с нов албум на 90 години

Хари Белафонте с нов албум на 90 години

"Различията трябва да ни събират, а не да ни разделят", твърди певецът, който на 1 март ще навърши 90

 

Американската звезда Хари Белафонте е подготвил нов албум, който предстои да издаде в навечерието на 90-ия си рожден ден, съобщава Billborad. Албумът "When Colors Come Together: The Legacy of Harry Belafonte" е антология на творчеството на артиста, към което той е добавил и няколко нови песни. Например, класическата "Island In The Sun" ще бъде представена в изпълнение на хор от деца от различни раси и националности. Излязлата през 1957 г. песен предизвика гнева на много хора заради междурасовите романтични отношения в нея (вижте видеото по-долу).

Резултат с изображение за When Colors Come Together: The Legacy of Harry Belafonte

Легендата Белафонте продължава да впечатлява

”Повечето от нещата, разгарящи омразата и предразсъдъците, са създадени изкуствено. Различията, които съществуват между нас, трябва да ни привличат, а не да ни отблъскват”, казва Белафонте, коментирайки излизането на албума, в който основната тема е приятелството между народите.
Албумът ще бъде издаден на 24 февруари, а на 1 март певецът ще отбележи своята 90-годишнина. Освен певец, Белафонте е известен също като актьор и обществен активист, борец за граждански права.

 

Заглавна снимка: Хари Белафонте - певец и борец за права

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)