Вторник, 19 Октомври 2021
Предложение за брак след балет в Софийската опера

Предложение за брак след балет в Софийската опера

Двама влюбени си казаха „да”, аплодирани от танцьорите на „Лешникотрошачката”

 

Ето, това се казва изненада – да подариш годежен пръстен на любимото момиче на сцената на Софийската опера след представление на „Лешникотрошачката” и да те поздравят лично артистите, които най-много обичаш. Това „чудо” се случи на красивата Виктория Славева, която каза „да” на своя любим Атанас Йонев под аплодисментите на националния ни балет, споделиха от трупата.

Оказа се, че „Лешникотрошачката” по музика на Чайковски е любимото произведение на Вики. Затова Наско решил да поиска ръката й именно след представление в Операта. Часове преди спектакъла младият мъж се престрашил и се обадил в трупата, за да сподели необичайната си молба. На нея веднага откликнали Христина Станева, заместник-директор по административните въпроси, и Сара-Нора Кръстева, художествен ръководител на националния ни балет. Въпреки краткото време, двете организирали истински предколеден сюрприз за Виктория – след финалните акорди и аплодисменти за балетистите, тя била поканена на сцената с приятеля си, уж за да се срещнат с изпълнителите след края на представлението.

 

Точно когато двамата застанали пред балетната трупа и Наско връчил букет цветя на дебютиралата в ролята на Мари примабалерина Кристина Чочанова-Иванова, той се обърнал към приятелката си, за да поиска ръката й. „Ти си луд!”, отвърнала смаяната Виктория. Но когато той, вече на колене, извадил красив годежен пръстен, тя тихо казала „да”. Балетната трупа започнала да ръкопляска, в този миг завесата към зрителната зала се отворила и зазвучал „Сватбеният марш” на Менделсон. Чули отново музика, любопитни зрители се върнали от коридора и се присъединили към поздравите.

Виктория и Атанас се познават от 15 години покрай най-добрата приятелка на момичето, чийто братовчед е той. Но искрата между двамата пламнала преди 8 месеца, когато случайно се срещнали отново. Тъй като Наско работи в строителния бизнес във Великобритания, любовта им известно време била само телефонна. Чувствата им обаче постепенно се задълбочили.

Виктория, мениджър в бутилираща компания за безалкохолни напитки, разбрала за сериозните намерения на приятеля си, когато му гостувала и двамата прекарали заедно известно време в Бристол. „Очаквах да поиска ръката ми по Коледа, когато се случват чудеса, но ето че той ме изненада с предложението си именно тук, на сцената, след спектакъла, на който аз го бях поканила”, сподели щастливата Виктория.

Директорът на Софийската опера и балет, акад. Пламен Карталов, лично е разрешил всичко да се случи на сцената, а после поздравил двамата и ги поканил след година, вече като съпруг и съпруга, да гостуват на спектакъл в театъра. За красивия миг, освен незабравимата емоция, на двамата ще напомнят и чашите с емблемата на Софийската опера, които получиха от Христина Станева.

Това не е първото подобно предложение на националната сцена. Преди около година балерината Кристина Чочанова-Иванова, звездата на снощното представление, по подобен начин получи покана да се омъжи за своя приятел, музикант от оркестъра, след спектакъл.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)