Понеделник, 21 Септември 2020
Класически "Поздрав от Виена" за меломаните

Класически "Поздрав от Виена" за меломаните

Саксофон и пиано в съвместен камерен концерт

 

Необичаен камерен концерт ще зарадва ценителите на високото изкуство в Националния дворец на културата . За първи път на българска сцена ще се представи изключително дуо - един от водещите европейски саксофонисти Михаел Крен и неговата партньорка, изтъкнатата пианистка Евгения Радославова. И двамата музиканти са възпитаници на Виенската инструментална школа и с много стил са подбрали впечатляваща програма за публиката на ХХI “Салон на изкуствата”, която ще представят на концерта “Поздрав от Виена” /Fansaxia/, който ще се проведе на 21 май от 19:00 ч. в Зала 9 на Двореца. ​
В програмата ще можете да се насладите на творби от Дебюси, Цезар Франк, Фриц Крейслер и Дариус Мийо.
Mихаел Крен, саксофон, концертира в Австрия, Европа, Азия и Америка като солист и член на оркестрите на Виенската оперета, Симфоничен оркестър на Австрийското радио, Ансамбъл за съвременна музика, Младежки оркестър на Европейския съюз, Клангфорум Виена и др. Той е един най-изтъкнатите европейски саксофонисти от младата генерация, един от основателите на първия професионален саксофонен оркестър в Австрия, както и на квартет „Мобилис”. Лауреат е на редица престижни международни конкурси.
Евгения Радославова, пиано, завършва с отличие и златен медал НМУ „Л. Пипков” и НМА „П. Владигеров” в класа по пиано на проф. Антон Диков. Носителка е на почетната стипендия „Панчо Владигеров” за високи постижения в областта на изкуството. Нейната активна концертна дейност обхваща, както солови програми, така и участия в камерни ансамбли с изяви в редица страни. Освен това, тя преподава пиано в различни учебни заведения, между които и Виенската музикална академия. Редовно участва като доцент на майсторски класове и член на жури на международни конкурси за млади изпълнители.
Концертът е под патронажа на Н. Пр. г-н Роланд Хаузер, посланик на Република Австрия в България.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)