Вторник, 19 Октомври 2021
Балетният спектакъл „Снежанка и седемте джуджета“ оживява в Зала 1

Балетният спектакъл „Снежанка и седемте джуджета“ оживява в Зала 1

Музиката е дело на проф. Александър Йосифов, а хореографията - на примабалерината Силвия Томова

 

Националният дворец на културата (НДК) съвместно с балета на Държавната опера в Русе и танцовата школа "Vaya Dance Studio" ще поднесат приказен подарък за децата в навечерието на Коледните празници. Балетът по известната приказка на Братя Грим “Снежанка и седемте джуджета” ще оживее на сцената на зала 1 на 23 декември от 19 часа. Представлението е основен акцент от богатата програма на Новогодишния музикален фестивал в НДК.

Показва се „IMG_9955.JPG“

Музиката на спектакъла е написана от проф. Александър Йосифов, а хореографията е на примабалерината и директор на Русенския балет Силвия Томова. Приказните костюми, издържани в концепцията на “Уолт Дисни”, са дело на Първолета Чавдарова-Летиция, а сценографията - на Иван Токаджиев. Цялостната приказна визия на постановката допринася за доброто настроение на артисти и публика.

В балетния спектакъл участват солисти и кордебалет на Държавната опера – Русе, ученици на Националното училище по изкуствата “Проф. Веселин Стоянов” - Русе и деца от Vaya Dance Studio с ръководител Ваня Рошкова.

Билети можете да откриете на касите на Билетен център-НДК и в мрежата на Ticketportal на цени от: 10, 15, 20, 25 лв., както и семейни пакети от 44 лв. (4 билета), 55 лв. (5 билета) и 66 лв. (6 билета).

Показва се „IMG_9881.JPG“

 

Участници:

Снежанка – Весела Василева; Принц – Стоян Фъртунов; Кралица – Зорница Петрова; Вещица – Ирена Барбукова; Пези (слуга на кралицата) – Михаил Дамянов; Ловец – Христо Ангелов;

Седемте джуджета – Антон Иванов, Мариян Янков, Анжелика Добрева, Деян Добрев, Христо Добрев, Мария Петрова и Десислава Велева.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)