Неделя, 12 Юли 2020
Шедьоври от Моцарт в коледен концерт

Шедьоври от Моцарт в коледен концерт

На 23 декември в музея „Земята и хората” слушаме „Моцартови вълшебства”

 

Празничен букет от подбрани моцартови шедьоври звучат в програмата на предстоящия коледен концерт на 23 декември в залата на Национален музей „Земята и хората“. Организатор на очакваното събитие е Музикална къща „Престо“, която тази година празнува 25-годишен юбилей. Подбрани спектакли и изпълнители ознаменуват юбилейния празничен сезон на „Престо“, с участието на именити музиканти, инструменталисти, певци и артисти, доказали безспорния си талант у нас и по света.

Мила Михова ще пее моцартови композиции

В „Моцартови вълшебства“ на 23 декември ще чуем популярни и рядко изпълнявани произведения от гениалния композитор В. А. Моцарт. Програмата ще представи известният пианист и педагог проф. Жени Захариева, която се включва в събитието навръх творческия си юбилей - 50 години на сцената.

Проф. Жени Захариева

Акцент в коледния концерт на Музикална къща „Престо“ ще бъде вълнуващото изпълнение на изключително талантливата певица, носител на редица престижни отличия – Мила Михова. Младото сопрано ще изпълни моцартовия шедьовър „Еxsultate Jubilate“заедно с оркестър „Импресии“ под диригентска палка на маестро Петър Димитров.

 

Челна снимка: Проф. Жени Захариева тази година празнува 50-годишен творчески юбилей

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)