Четвъртък, 22 Октомври 2020
Сюзън Бойл с нов албум – „A Wonderful World” излиза днес (ВИДЕО)

Сюзън Бойл с нов албум – „A Wonderful World” излиза днес (ВИДЕО)

Грозното патенце от Шотландия отново ще събира овации с ангелския си глас

 

Едва ли има ценител на хубавата музика, който да не се е просълзявал от невероятния глас и трогателната история на Сюзън Бойл. През 2009 г. невзрачната шотландска женица с басмена рокля успя да разтопи дори леда в сърцето на безпощадния Саймън Кауъл. Създателят на музикалното шоу „Britain’s Got Talent”, известен с подигравателните си критики от масата на журито, смени физиономията си още при първото изпълнение на Сюзън на песента „Имах една мечта” от мюзикъла „Клетниците”. А после помогна на 48-годишната тогава състезателка (класирана на второ място) да сбъдне мечтите си.

Седем години по-късно Сюзън Бойл се завръща със седмия си студиен албум. Озаглавен „A Wonderful World”, той излиза премиерно днес на световния музикален пазар, включително у нас (от каталога на „Вирджиния Рекърдс/Sony Music”). Дискът съдържа вдъхновяващи интерпретации на популярни песни и хитове като „Like A Prayer” на Мадона, „Angels” на Роби Уилямс, „Mull of Kintyre” на Пол МакКартни и „Somewhere Out There” (в дует с Майкъл Болтън). А най-любопитното е, че Сюзън Бойл е първият британски артист, който получава разрешение от наследниците на Нат Кинг Коул да направи виртуален дует с покойната музикална легенда. Резултатът е изключително вълнуваща версия на стандарта „When I Fall In Love”.

Много съм щастлива с новия проект – споделя Сюзън Бойл в официалната информация за албума. – Нямаше нищо по-хубаво от това да се върна в студиото. Имаше много спекулации през изминалата година, но аз се чувствам страхотно, отново съм на сцена и този албум го доказва. Исках да запиша песни, които да се слушат от цялото семейство, албум, в който да има за всекиго по нещо.”

И допълва: „Надявам се, че „A Wonderful World” ще остане във времето и хората ще създават спомени с него. Всеки, който ме познава, знае, че съм огромна почитателка на Мадона и възможността да изпея нейния хит „Like A Prayer” е сред най-вълнуващите моменти в записите за албума. За мен е огромна чест да бъда първият британски изпълнител с дует с Нат Кинг Коул. И се надявам, че седем години след „Britain’sGot Talent” все още мога да изненадвам почитателите си.”

Албумът „A Wonderful World” е продуциран от Стив Андерсън и записан в Глазгоу, Шотландия. Стив е продуцент и на предишния проект на Сюзън Бойл – „Нope”. Той сред най-успешните и влиятелни музикални издадели  във Великобритания. Продуцирал е записи на Лайнъл Ричи, Кайли Миноуг, Емели Санде и група „Уестлайф”.

2009 г. - Сюзън Бойл се превръща в сензация на „Britain’s Got Talent”

След участието си в музикалния тв формат Сюзън Бойл се превърна в сенцазия и се нареди сред най-продаваните артисти в света, получи и роли във филми. Нейните албуми направиха рекордни тиражи, сдобиха се с мултиплатинен статус, а турнета й във Великобритания и САЩ бяха напълно разпродадени. Досега общият брой на реализираните копия от предишните й шест албума („I Dreamed a Dream”, „The Gift”, „Someone To Watch Over Me”, „Standing Ovation”, „Home For Christmas” и „Hope”) надхвърля 23 милиона. Проектите й са оглавявали официалните класации за продажби на албуми в повече от 30 държави.

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)