Понеделник, 21 Септември 2020
Сандра – иконата на евродиското

Сандра – иконата на евродиското

В момента "германската Мадона" води тих и спокоен живот в Ибиса и не спира да твори нови песни

 

Сандра Ан Лауер  се ражда на 18 май 1962 година в Заарбрюкен, Германия – градче, което се намира на границата с Франция. Няма българин, който да не си спомня колко известна беше тя и у нас през 80-те и 90-те на миналия век. Германката шеметно превзе музикалните сцени на Европа, наравно със Сиси Кеч, Саманта Фокс и Сабрина.

Самостоятелната кариера на Сандра започва, след като се отделя от формацията „Арабеск“. След шест години изяви момичетата от групата пробиват втори след „Бони М” в бившия СССР, а в Япония стават истински фурор. В съвместната си работа издават цели десет албума. Кариерата на на Сандра до голяма степен е предначертана и заради брака ѝ с продуцента от гръцки произход Майкъл Крету. Именно той е в в основата на успеха на нейния първи самостоятелен хит „Мария Магдалена” през 1985 г. Сладкото момиче с чип нос вкарва своята песен в класациите на 21 страни по света. В Швеция като сингъл парчето продава повече от всяка отделно взета песен на самите „Бийтълс.

За няколко месеца Сандра прави цели 7 хита и в продължение на 5 години не спира да прави турнета по света, всяко с продължителност от по 9 месеца.

През 1995 година, когато е 33-годишна, Сандра ражда близнаците Никита и Себастиян. Подаръкът за тях и за щастливата майка от загрижения татко е прекрасна къща на испанския купонджийски остров Ибиса, където изпълнителката продължава да живее и досега. Изцяло отдадена на семейството, тя поддържа форма, като тайно дава гласа си за женските вокали в изключително успешния проект на нейния съпруг „Енигма“. Всичко е като в приказка до 2007 година, когато „Енигма“ вече не звучи толкова актуално, а между двамата съпрузи любовта отстъпва място на напрежението и раздорите. Развеждат се поради „лични и професионални различия”.

„Германската Мадона“ е принудена да започне всичко от нулата и то напълно сама. Албумът ѝ „Back to Life“ успява до известна степен да я върне към бившата слава. Съдбата също има пръст в завръщането ѝ към музиката.

В едно заведение край плажа в Ибиса посред бял ден Сандра среща случайно половинката на „Модърн толкинг” Томас, който също като нея е бил на върха през 1985 г. Не само си припомнят доброто старо време, но записват дуетната песен „The Night Is Still Young“, която през 2009 година става истински хит. 

 

AFISH.BG