Понеделник, 21 Септември 2020
Българска електронна музика провокира сетивата в ДНК

Българска електронна музика провокира сетивата в ДНК

Уникалният техно-концерт е част от XXI “Салон на изкуствата”

 

На 21 май 2016 г., точно от 20:00 ч., микс от електронна музика и автентични инструменти от цял свят ще очароват меломаните с първия по рода си концерт в Двореца. Сетивният концерт Vataff Project ще изкуши посетителите на XXI “Салон на изкуствата” в ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс.

Проектът е в уникален музикален стил – психеделично техно и амбиент с акустичен звук. Живото изпълнение на Vataff Project се допълва от специално изработена мултимедийна визия от TODOR WARP, специално създадена да кореспондира с характера на музиката. Мястото на събитието също не е избрано случайно. Именно ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс е мястото, където този проект би се разгърнал и би предложил на публиката едно изживяване по нетрадиционен начин.
Идейният заряд и основател на Vataff Project е Виктор Маринов – жива легенда на българската електронна сцена, „високотехнологичен и аналогов до трансцендентност”, както го определят в музикалните среди. Стилът да смесва в участията си електронен лайв акт с изпълнения на традиционни музикални инструменти придава на проекта бутиков характер на изпълненията и води до многобройни участия по света. На 21 май, заедно с Виктор в проекта, специално участие ще вземат и Веселин Митев, Росен Захариев и Антон Карадимчев.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)