Събота, 27 Февруари 2021
Отново ще можем да чуем „Еверест-концерт”

Отново ще можем да чуем „Еверест-концерт”

 

Музиканти отбелязват 20 годишнината от най-височинният концерт на планетата

 

На 15 май 2016 г. от 19:30 ч. в Кино „Люмиер” за посетителите на ХХI “Салон на изкуствата” в Националния дворец на културата предстои едно уникално музикално преживяване - 20 години "Еверест - концерт”. Той ще отбележи кръглата годишнината от най-височинния концерт в света и в него участие ще вземат: Теодосий Спасов (кавал), Дони (вокал), Група ОМ, Николай Иванов (китара, клавишни), Марина Великова (сопрано саксофон, вокал), Драган Милев – Дари (перкусия) и Коцето Калки (вокал).

На  15 май 1996 г., точно в 10:00 ч. сутринта на платото под в. Калапатар, на 5350 м. надморска височина беше осъществен най-височинният концерт на планетата, влязъл в Книгата на рекордите Гинес. На фона на документални филми от експедицията, музикантите, участвали в нея, ще изпълнят най-височинния концерт отново. Ще видите кадри от експедицията с участието на музиканти, актьори, мимове, фотографи, оператори, планински водачи и спортисти, обединени от общата идея - да сътворят заедно едно малко чудо , която продължи 50 дни. Документалните кадри са от филми на режисьора Марио Кръстев  с продуцент Александър Илиев.

Това пътешествие, изпълнено с изпитания за духа и тялото, отвори пред всички ни една нова врата, зад която се разкри пътят към самите нас и безусловната вяра и знание, че колкото и да е изпълнен с изненади, понякога труден и неясен, ако сме разпознали този път като наш, ако сме го избрали, то трябва да го следваме неотклонно и със сърце”, споделят от екипа, сътворил музикалния подвиг. 

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)