Понеделник, 25 Май 2020
Ханс Цимер с концерт в София

Ханс Цимер с концерт в София

Най-известният композитор на филмова музика обещава да впечатли публиката с невероятни ефекти от звук и светлина

 

Касовите хитове „Гладиатор“, „Черният рицар“, „Цар Лъв“, „Шифърът на Леонардо“ и „Армагедон“ отдавна са част от поп културата. Освен, че са сред най-успешните продукции в историята на киното и са отличени с не една и две престижни награди, общото между тези филми е невероятната им музика, която се радва на изключителна популярност. Неин създател е композиторът Ханс Цимер.

Ханс Цимер е написал музиката за повече от 120 филма, които са донесли над 24 милиарда долара приходи. Той е удостоен с „Оскар“, две награди „Златен глобус“, три награди „Грами“, печелил е Американска музикална награда, както и награда „Тони“. Цимер има цели десет номинации за „Оскар“, като последната е от 2015 г. за музиката към фантастичния епос „Интерстелар“. През 2003 г. Американската музикална асоциация му връчва престижната награда Henry Mancini за цялостно творчество за впечатляващата му кариера и огромния му принос към кино индустрията. Цимер получава и своя звезда на холивудската Алея на славата през 2010 г., а през 2014 г. е удостоен с награда за цялостен принос на филмовия фестивал в Цюрих.

Ханс Цимер работи с най-големите режисьори в Холивуд: Ридли Скот („Гладиатор“, „Телма и Луиз“, „Ханибал“), Тони Скот („Дни на грохот“, „Истински романс“), Кристофър Нолън (трилогията „Черният рицар“, „Генезис“), Гор Вербински (поредицата „Карибски пирати“, „Самотният рейнджър“), Рон Хауърд („Шифърът на Леонардо“, „Ангели и демони“), Джон Ву („Код: Счупена стрела“, „Невъзможна мисия 2“), Майкъл Бей („Скалата“). Негова е и музиката за хитове като „Рейнман“, „Тънка червена линия“, „Последният самурай“, „Крал Артур“, „Мъж от стомана“, „Невероятният Спайдър-мен 2“, двете части на „Шерлок Холмс“. В три от най-очакваните хитове през 2016 г. музика е дело на Цимер: „Кунг-фу панда 3“, „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ и „Ад” – екранизация по едноименния бестселър на Дан Браун.

През 2014 г. Цимер получава възторжени отзиви законцертите си във Великобритания. Това го амбицира да поеме на турне, което ще премине и през София. „Винаги съм искал да представя музиката си пред голяма аудитория в поредица от концерти и сега съм изключително развълнуван, че това най-после ще се случи. Освен това съм много щастлив, че с мен на сцената ще присъстват някои мои невероятно талантливи приятели, като заедно с тях ще подарим на публиката уникално преживяване, което никога няма да забравят“, споделя гениалният композитор.

На сцената в „Арена Армеец“ Цимер ще излезе с изключително талантливи музиканти, с които ще представи невероятно съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене. Страхотните светлинни ефекти и уникалната мултимедия, пресъздаваща на живо част от филмите, ще превърне този концерт в изключително преживяване. Началото на концерта е утре вечер, 16 май, от 20.00 часа.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)