Вторник, 04 Август 2020
Жан Рено с награда от президента на Чехия (ВИДЕО)

Жан Рено с награда от президента на Чехия (ВИДЕО)

Най-високото отличие актьорът ще получи на филмовия фестивал Карлови Вари

 

На 4 юли Международният филмов фестивал в Карлови Вари ще почете френския актьор Жан Рено със специална награда – тази на президента на Чешката република Милош Земан. По случая ще има и прожекция на един от най-емблематичните му филми „Леон“.

Очаква се звездата от „Ронин“, „Невъзможна мисия“ и „Шифърът на Леонардо“ да уважи с присъствие празника в негова чест.

Жан Рено е на 67 години. Роден е в Казабланка от родители испанци, които заради диктатурата на Франко се установяват в Мароко. Майката на Жан умира, когато той е едва на десет. На 17 младежът заминава за Франция. Големият пробив в кариерата му е култовият филм „Леон“ на Люк Бесон, където той играе наемен убиец и си партнира с невръстната тогава Натали Портман. Рено има три брака и пет деца. През 2006 г. сключи брак с 23 години по-младата от него актриса и модел Зофия. Кумува им самият Никола Саркози. „Джо“ е първият телевизионен сериал в кариерата на актьора.

В рамките на фестивала в чешкия град ще бъде и премиерата на „Напълно непознат“ (“Complete Unknown”) на режисьора Джошуа Марстън и продуцента Джей Ван Хой и с участието на Майкъл Шанън. В лентата се разказва за астронавт, който въпреки обстоятелствата следва мечтата си да отиде на Марс с ясното съзнание, че няма как повече да се завърне на Земята. Ван Хой ще участва и в основното жури на фестивала.

 

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)