Сряда, 23 Септември 2020
Стефан Командарев завърта камерата за новия си филм през ноември

Стефан Командарев завърта камерата за новия си филм през ноември

„Съвместимост” е нискобюджетна продукция, базирана на реални събития и разказ от Чехов

 

Новия си филм ще започне да снима през ноември режисьорът Стефан Командарев, чиито предишни ленти „Светът и голям и спасение дебне отвсякъде” и „Съдълището” му донесоха и световен успех. В момента екипът прави предварителна подготовка за снимките. Режисьорът, операторът Веселин Христов и художникът Мария Койчева обикалят нощна София, за да изберат най-подходящите места.

Бъдещият филм е с работно заглавие „Съвместимост”. Стефан Командарев и Симеон Венциславов са написали сценария по действителни събития и разказ от Антон Павлович Чехов. Според сюжета само за едно денонощие в шест софийски таксита се случват шест различни истории, повлияни от абсурдите в съвременната българска действителност.

„Съвместимост” е нискобюджетен филм. Той е получил държавна финансова подкрепа от Националния филмов център. Като копродуцент ще се включи Германия, която ще осигури снимачна техника и постпродукцията. Според Стефан Командарев сложните сцени и техники на снимане ще изискват сериозна подготовка както за екипа, така и за актьорите, които ще се окажат по-рано от обичайно на снимачната площадка.

 “Трябва да се оправим в рамките на доста малък бюджет, но знаем как да направим така, че това да не се отрази на качеството на филма. Голяма част от епизодите ще бъдат заснети в един кадър, което е амбициозно и трудно, но ще засили чувството за реализъм. Това е предизвикателство за актьорите, които едновременно ще играят и шофират коли из нощна София”, разказа режисьорът.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)