Вторник, 01 Декември 2020
Български филм с престижни номинации на Международния филмов фестивал в Мадрид

Български филм с престижни номинации на Международния филмов фестивал в Мадрид

„Колко си хубав” ще се състезава за най-добър късометражен филм и най-добра мъжка роля в чуждоезичен филм

 

Късометражният български филм “Колко си хубав”, който е копродукция с НДК, ще отиде на Международния филмов фестивал в Мадрид (Madrid International Film Festival) през юли, похвалиха се от екипа. Родната продукция е с две престижни номинации – за Най-добър късометражен чуждоезичен филм и за Най-добра главна мъжка роля в чуждоезичен филм.

Фестивалът в испанската столица е от 2 до 9 юли, а от екипа на продукцията вече са си закупили билети за официалната церемония, която ще се проведе в последния ден на събитието.

„Колко си хубав” направи своята премиера в кино „Люмиер” в края на февруари тази година. Филмът влезе в официалната селекция на някои от най-големите фестивали за кино в света като: Los Angeles Cine Fest, Los Angeles Independent Film Festival Awards, Barcelona Planet Film Festival, Miami Independent Film Festival, Los Angeles Urban Film Festival 2015 и др. Лентата беше селектирана и на престижния Festival Corner в Кан, където има само още един български филм.Показва се „file-page1.jpg“Показва се „file-page1.jpg“

Зрителите в България ще могат да го видят отново на 19 юни от 19:00 часа в кино „Люмиер”.

"Колко си хубав" разказва за личната и много човешка история на 16-годишно момче, което избира любовта пред опцията да живее нечий чужд живот, скрит зад различни обществени маски. Филмът е смела стъпка към разбиването на анонимността, която съществува навсякъде и принуждава много хора да изберат да не бъдат себе си.

Актьорският състав включва: Роберт Радев, Милена Станойевич и Данаил Обретенов. Сценарият е на Александър Мануилов, музиката е дело на Милена Иванова и Стоян Ганев, оператор е Иван Палейков, а художник Антоанета Костова. Продуценти са Надежда Кехайова, Белана Средкова и Христо Порязов. Филмът се реализира чрез НДК и продуцентска къща „ТВ Ентъртеймънт“ ЕООД.

Христо Порязов e роден в град Пловдив през март 1977 година. Завършва “НАТФИЗ – Кръстьо Сарафов” в специалност “Куклено актьорско майсторство” в класа на проф. Румен Рачев и доц. Жени Пашова. Режисьор на тийнейджърското шоу на БНТ “13+”, на нощния блок на БНТ “Нощни Птици”,  на музикални клипове на Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Марина Кискинова, NELLS, Sunnie, Nu Ance, Ренегат, Рени Гайтанджиева (Рени) и други, както и на телевизионните спектакли: “Легендата” с автор Лили Игнатова и “Кръстопът” на Държавен фолклорен ансанбъл “Филип Кутев”.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)