Вторник, 17 Юли 2018
„Какво повече мога да искам от живота?”

„Какво повече мога да искам от живота?”

Една от най-красивите жени в света, Жаклин Бисе, на 73 години има най-важното - себе си

Актрисата с френско име всъщност е наполовина шотландка и си остава едно от най-красивите и запомнящи се лица на световното кино от края на 60-те години до днес. Започва кариерата си на 18-годишна възраст като фотомодел, а след това се снима в десетки филми, сред които “Казино Роял'' (1967), „Булит” (1968), ''Летище'' (1970), „Американска нощ” (1973), ''Убийство в Ориент Експрес'' (1974), ''Ана Каренина'' (1985), „Церемонията” (1995), ''Жана Д'Арк'' (1999), а една от последните нейни роли е в сериала ''Клъцни-срежи'' (Nip/Тuck), който бе показан и у нас. Има четири номинации за ''Златен Глобус''. Жаклин няма деца и никога не е сключвала брак. Номинирана е 4 пъти за наградите Златен Глобус и Еми, както и за „Сезар”.

Една от най-ярките и най-красиви жени в световното кино е родена в Англия. Баща й Мак Фрейзър е лекар, а майката Арлет Александер до омъжването си живее във Франция и е юристка. През детството си Жаклин учи балет. Когато родителите й се развеждат, тя  поема живота си в свои ръце. 18-годишна става фотомодел за "Бейли" и Терънс Донован, но мечтата й е киното, макар че по същото време трябва да гледа болната си от множествена склероза майка.  Жаклин се грижи за нея в продължение на 40 години. Но това не пречи нито на звездната й кариера, нито на личния й живот. Точно тя е жената, казала „Не, благодаря!“ на трима легендарни холивудски любовници – Стив Маккуин, Франк Синатра и – дори! – Марлон Брандо.

С един от любимите си режисьори Роман Полански

За сметка на това се хвърля в умопомрачителни любовни саги. Първата й голяма любов, с Майкъл Сарацин, с когото се среща на снимачната площадка, продължава 14 години. Актрисата обаче не издържа на неговия мрачен и тежък характер и когато по време на самолетен полет среща бизнесмена Виктор Дей, забавен, завладяващ, със страхотно чувство за хумор, тя приема с възторг любовта му. Милиардерът обаче не може да я задържи дълго до себе си, защото Жаклин е връхлетяна от най-голямата любов в живота си – тя среща легендарния балетист Александър Годунов. „Още от първата минута го познавах така, сякаш цял живот бях живяла с него“, признава красавицата и русокосият синеок руснак й отговаря със същата страст. Той се отказва от балета и започва да снима с успех във филмови продукции. Двамата се превръщат в най-красивата двойка на Холивуд. Любовта им сякаш излъчва едно особено сияние и дори клюкарските среди на киноиндустрията остават безмълвни пред нея. 7 години двойката живее в апартамента на Бисе и отстрани всичко изглежда като в роман. Но пукнатините са плъзнали – Саша все по-често изпада в депресия, която лекува с алкохол. Жаклин се опитва да му помогне, но срещу носталгията лек няма. Той  Й предлага брак, тя отказва, винаги е бягала от брачните отношения, може би страхувайки се да не повтори грешката на родителите си. Раздялата между Бисе и Годунов става факт. Просто престават да спят в едно легло, но приятелството помежду им остава. До мистериозната смърт на Саша, когото намират на пода в апартамента му, мъртъв от три дни, заобиколен от снимки на Жаклин. Тя много тежко понася загубата. Все пак 14 години на любов, страст, приятелство, съмишлие не могат да се изтрият с лека ръка. Въпреки че животът за Жаклин продължава, въпреки връзките й с други известни мъже – с Венсан Перес и с Емин Бозтепе, сърцето й принадлежи на Александър Годунов.

С Александър Годунов

Днес актрисата с изумрудените очи изглежда доволна и щастлива от живота си. 35 години живее на един и същи адрес. "Домът ми и аз се познаваме много добре. А когато не работя и не копая градината, обичам да пътувам. Какво повече мога да искам от живота?"

AFISH.BG