Сряда, 23 Септември 2020
Той е Избраният!

Той е Избраният!

Киану Рийвс става на 53 днес, а сякаш времето минава покрай него

Повечето хора знаят кой е, но не го познават. Когато бил на 3 г., баща му напуска семейството. Киану учи в четири различни училища и се бори с дислексията, което прави образованието му истинско предизвикателство. В крайна сметка напуска гимназията, без да получи диплома. Когато е на 23 години, най-добрият му приятел Ривър Финикс почива от свръхдоза.

 

През 1998 г. среща Дженифър Сайм. Влюбват се на мига и през 1999 г. Дженъфър забременява с дъщеричка. За съжаление, детенцето им се ражда мъртво в осмия месец. И двамата са съкрушени от смъртта й, а трагедията слага край на връзката им. 18 месеца по-късно Дженифър загива при автомобилна катастрофа. От тогава Киану Рийвс избягва сериозните връзки и това да има деца. По-малката му сестричка се разболява от левкимия. Днес тя е излекувана, а той дарява 70% от приходите си от филма "Матрицата" на болници, които лекуват това заболяване.

 

С Ривър Финикс в "Моят личен Айдахо"

Актьорът е една от малкото холивудски звезди, които не притежават огромно имение. Няма бодигардове и не носи скъпи дрехи. Въпреки че състоянието му възлиза на 100 милиона долара, все още се вози на метрото и това много му допада! Мисли, че в края на краищата всички ще се съгласим, че пред лицето на трагедията, един необикновен човек може да оцелее. Независимо от това какво се случва в живота ви, уверен е той, вие можете да го преодолеете. Защото животът си заслужава да бъде живян.

Нео - Избраният в "Матрицата"

Може да прозвучи смешно, но много парапсихолози в САЩ и по света го смятат за извъземен, като се опират на факта, че на практика той не е белязан от средите на времето – почти не е мръднал от началото на звездната си кариера.

Включен в Топ 10 на най-любимите звезди на Америка, Киану Рийвс носи с небрежност лаврите си на секссимвол наред с младата конкуренция в Холивуд. Той е мъдър, щедър, над нещата, което е още едно доказателство за любителите на свръхестественото, че актьорът е безсмъртен и живее вече много векове на този свят. Те даже стигат до крайности, намирайки визуална прилика между него и Карл Велики, и френския художник Пол Моне, който се е препитавал и като актьор.

С Ал Пачино в "Адвокат на дявола"

Че е странен, е безспорно. Че е универсален актьор, също. Че е не просто звезда, а социалноангажирана личност – няма две мнения по въпроса. Може би наистина не е от този свят, за който казва:

„Аз не мога да стана част от такъв свят, в който съпрузите обличат жените си като жени с леко поведение, излагайки на показ всичко, което трябва да бъде съкровено. Където няма понятия като чест и достойнство и в думите на хората може да се вярва само, когато казват „обещавам". Където жените не искат деца, а мъжете не искат семейство. Където нещастниците се смятат за успешни, карайки колите на бащите си, а всеки, който има малко власт се опитва да ти докаже, че си нищожество. Където хората лицемерно твърдят, че вярват в Бог с чаша алкохол в ръка и без всякакво понятие за религията си. Където ревността е срамна, а скромността - недостатък. Където хората са забравили за любовта, а просто търсят най-добрия вариант за партньор. Където хората ремонтират колите си при най-малкия шум без да пестят нито пари, нито време, а самите те изглеждат толкова жалки, че само скъпата кола може да го скрие. Където момчета пропиват парите на родителите си в нощни клубове, клатейки се под примитивни звуци, а момичета се влюбват в тях заради това. Където M и Ж отдавна вече не се различават и където всичко това се нарича „свобода на избора", но тези, които избират друг път, биват заклеймявани. Аз избирам свой път, жалко само, че не срещнах разбиране от хората, в които най-много го търсих...”

Избраният винаги е самотен, но той има своя път и върви неотклонно по него. През времето.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)