Понеделник, 10 Август 2020
Имало едно време… Чарлс Бронсън!

Имало едно време… Чарлс Бронсън!

Великият актьор си отиде преди 14 години, но мелодията на хармониката му не отзвучава

Истинското име на Бронсън е Чарлз Бунчински. Той се ражда в семейство на емигранти от Литва на 3 ноември 1921 г. в щата Пенсилвания. Първоначално актьорът се снима с истинската си фамилия, но през 1954 г. я променя на Бронсън. Звездата участва в 86 филма, между които незабравимите „Великолепната седморка”, “Жажда за смърт”, „Механикът”, “Тежки времена”, “Пратеник на смъртта”, “Белият бъфало”, “Имало едно време на запад”, “Червено слънце”.

 

Една от най-известните роли на Бронсън е тази на Пол Кърси от сериала “Жажда за смърт”, заснет от Майкъл Уинър през 70-те и 80-те години на миналия век. Сериалът неведнъж попада в полезрението на критиката, която го обвинява заради изобилието от сцени на насилие. Въпреки това героят на Бронсън, който се бори срещу престъпниците със своите жестоки методи, си спечелва невероятно много почитатели.

По повод кървавите сцени в тези серии през 1987 г. Чарлз Бронсън заявява: “Мисля, че те се харесват най-вече на онези хора, които са станали жертви на престъпление, а властта не е успяла да им осигури нужната защита”.

По покана на Ален Делон Чарлз Бронсън дълго време се снима и във Франция. Актьорът се завръща отново в Холивуд на почетната 50-годишна възраст. По това време популярността на Бронсън е еднакво висока и в Европа, и в САЩ. Той се превръща в олицетворение на мъжествеността за много киномани. Това е увековечено и с приза, който получава през 1971 г. – “Златен глобус” за най-популярен актьор в света.

AFISH.BG