Сряда, 05 Август 2020
Чаровният разбойник на световното кино

Чаровният разбойник на световното кино

Антонио Бандерас на 57 – все така неустоим

Антонио Бандерас е роден на 10 август 1960 г. в Малага, Испания.

В детско-юношеските си години мечтае за кариера на футболист, но на 14 чупи крак и киното печели един виртуозен голмайстор. Всяка роля на Бандерас е точно попадение.

 

Актьорската му кариера започва с участието му във филмите на Педро Алмодовар – „Лабиринт на страстта “ (1982), „Матадор“, „Право на желание“ (1987), „Жени на ръба на нервна криза“ и „Ела, завържи ме!“.

Първото му участие в холивудски филм е през 1992 г. в „Кралете на мамбото“. Интересно е, че по време на участието си в този филм, Бандерас все още не говори английски език. През 1993 г. участва в отличения с награда „Оскар“ филм „Филаделфия“. Следващата година си партнира с Том Круз и Брад Пит в „Интервю с вампир“. През 1995 г. се появява в няколко големи холивудски продукции, включително и в главната роля във филма на режисьора Робърт Родригес – „Десперадо“.

В "Десперадо"

Една от ролите, с които актьорът е най-добре познат на публиката, е превъплъщението му в героя бандит Зоро във филмите „Маската на Зоро“ (1998) и „Легендата за Зоро“ (2005). Съвместната работа на Антонио Бандерас с Робърт Родригес не приключва с филма „Десперадо“.

Той участва във филмите на режисьора от трилогията „Деца шпиони“, както и в третата част на трилогията за Ел Мариачи – „Имало едно време в Мексико“.

С Катрин-Зита Джоунс в "Маската на Зоро"

Актьорът неколкократно посещава България и то не за по няколко дни като туристическа дестинация. Тук той снима холивудските екшън продукции „Кодът”, „Живи машини и „Непобедимите – 3”. Говори се, че е оглеждал терен за снимки в Сепарева баня, да не забравяме, че освен като актьор, се изявява и като режисьор и продуцент.

В "Имало едно време в Мексико" със Салма Хайек

Това, че в началото на тази година Антонио Бандерас претърпя инфаркт и има три стента, ни най-малко не пречи на плановете му. Възстановява се бързо и чертае бъдещите си намерения, които при всички случаи ще реализира. Ние ще чакаме да ги видим.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)