Неделя, 12 Юли 2020
„Красивите актриси трудно се уреждат с шеметни роли”

„Красивите актриси трудно се уреждат с шеметни роли”

Красавицата Чарлийз Терон навършва днес 42 години

Родена е в Южна Африка. Майка ѝ Герда Терон поема семейния бизнес, след като убива мъжа си Чарлс при самоотбрана пред очите на дъщеря си. Родният език на Чарлийз е африканс, но говори перфектно и английски.

Терон на 16 години заминава за Милано, където сключва договор с модна агенция, след като печели кастинг. По-късно заминава за Ню Йорк и учи балет, но прекратява танците поради контузия.

Решава да се установи в Лос Анджелис и получава първата си роля в игрален филм. Играе в „Децата на царевицата”, „Музиката, която правиш”, „Адвокат на дявола”, където си партнира с Ал Пачино и Киану Рийвс, в „Правилата на дома, за който получава номинация за Сателит за поддържаща роля и не остава незабелязана във възходящите си изяви. Избират я за главната роля на жена сериен убиец във филма „Чудовище” и това й носи „Оскар“ за най-добра актриса.

С Вин Дизел в "Устните не лъжат"

Толкова красива и успяла, Чарлийз Терон се радва на внимание от страна на мъжкия пол, но все не случва на правилния. След гореща връзка с Шон Пен и дори обявяване на годеж, те са вече разделени. Тя сама отглежда сина си Джаксън, който е на пет години. През 2015, юли месец, холивудската актриса осинови и момиченце, което нарече Огъст. Но наскоро бе засечена от папараци в компанията на бившия на Холи Бери – Габриел Обри.

С Шон Пен на премиерата на "Лудият Макс"

Миналата година красавицата коментира, че това, дето е висока и красива не й отваря вратите на киното, напротив – според нея точно заради външния си вид трудно получава качествени женски роли в киното. Тя споделя, че и на жените, прехвърлили 40-те, се гледа като на застаряващи, докато при мъжете се приема, че остаряват като вино.

С Нелсън Мандела, 2004

„Това е стар и погрешен модел. Жените дълго се примиряваха с това правило, наложено от силния пол, но то трябва да се промени”, категорична е Чарлийз Терон. Тя сподели също, че изпитва носталгична любов към родината си – Южна Африка. Дано намери пътя към себе си в здравите корени и продължи да ни радва от екрана.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)