Сряда, 15 Юли 2020
„Започвам нашироко, разгръщам се още повече и никога не гледам назад”

„Започвам нашироко, разгръщам се още повече и никога не гледам назад”

Арнолд Шварценегер – терминатор и на 70!

Роден е на 30 юли 1947 г. в Австрия. Печели наградата „Мистър Вселена“ през 1967 г. - на 20-годишна възраст, а впоследствие - седем пъти „Мистър Олимпия“ . Шварценегер оставя важна следа в историята на културизма и е автор на няколко книги и многобройни статии за този спорт. В ранните си години Арнолд спечелва широка популярност като успешен културист, а по-късно и като успешна филмова екшън звезда от Холивуд. Като културист носи прякора „Австрийския дъб“, а в политиката е наричан и „Калифорнатора“ (по аналогия с „Терминатора“).

Като кандидат на Републиканската партия е избран за губернатор на щата Калифорния след предсрочни избори на 7 октомври 2003 г. с мандат до 8 януари 2007 г. На редовните избори на 7 ноември 2006 г., Арнолд е преизбран за губернатор на Калифорния и е такъв до 2011 г.

С Джейми Лий Къртис в "Истински лъжи"

Прави пробив в киното с „Конан варваринът”, но славата му се усмихв широко с участието във поредицата филми „Терминатор”. Той е един от най-обичаните актьори, в която и лента да се появи - „Истински лъжи”, „Ченге в детската градина”, „Зов за завръщане”, „Джуниър”, „Коледата невъзможна”, „Червена топлина”, Последният екшън герой”, „Косвени жертви”, „Заличителят”, „Непобедимите”... Преди две години дълго се спореше в публичното пространство дали ще участва в четвъртия „Терминатор” – „Генезис”, защото трийсетте години от влизането му за пръв път в тази роля неизбежно са множко, но той се опря на своя перфектен професионализъм и отново се справи блестящо.

Със Силвестър Сталоун

AFISH.BG ви предлага няколко изказвания на Арнолд Шварценегер за киното, живота и успеха, които доказват, че той не е само планина от мускули, а един човек с проницатлен ум и чувство за хумор:

„Дойдох в Холивуд и за по-малко от десет години станах една от най-големите екшън звезди на всички времена.”

„Може да крещите по мен, да ме викате на снимки в полунощ, да ме карате да чакам с часове – толкова дълго, колкото е необходимо за перфектния завършек на екранизацията.”

„Написаното е важно, но начинът, по който казвате фразата, и паузата, която я съпътства, изразът на лицето – всичко това е много по-важно.”

„Знам, че на много атлети и модели се гледа само като тела. Аз никога не съм бил използван само като тяло.”

„Парите не ви правят щастливи. Сега имам 50 милиона долара, но съм също толкова щастлив, както когато имах 48 милиона.”

„Не напуснах културизма докато не почувствах, че съм стигнал дотам, докъдето можех да стигна. Същото ще бъде и с моята филмова кариера. Когато почувства, че е дошло подходящото време, ще се отдам на обществено служение.”

„Силно вярвам в образованието, защото когато израснах в Австрия – когато растях в Австрия, получих много добро образование. И имах големи учители.”

„Това, което трябва да правите, за да успеете, е да си изградите представата за този, който искате да бъдете, а след това да се вживеете в образа, като че ли вече е истина.

„Когато дойдох в Америка, исках да вляза във филмовия бизнес. И първото, което чух, беше: "Това е невъзможно." Казваха ми, че имам акцент и какво било това име Шварцен, Шницел или нещо подобно. Казваха ми, че е невъзможно името Шварценегер да стане име на звезда в киното. Обаче аз исках да направя точно това и в крайна сметка успях. Станах най-скъпоплатеният актьор и то само защото отказах да послушам песимистите.”

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)