Вторник, 01 Декември 2020
Шест противоположности се събраха по пътя на стихиите

Шест противоположности се събраха по пътя на стихиите

Проектът Пътуването на стихиите на Христина Бобокова събра в една изложба няколко крайно различни като техника дами

ПЪТУВАНЕ НА СТИХИИТЕ е пътешествие със стихиите в нас и около нас. Ще ни отведат на несъществуващи места извън картата, дневния ред и обществените очаквания. Кураторският проект на Христина Бобокова свързва в една формула шест различни дами, за да постигне хармония в противоположностите: Лариса Илиева (смесена техника), Невена Дернева (епоксидна смола), Деница Тодорова (стъкло), Райна Стоймирова (акрил върху платно), Пенка Минчева (графика с печат) и Деница Дакова (дърво/скулптура).

Христина Бобокова за изложбата:

"ПЪТУВАНЕ НА СТИХИИТЕ" разглежда темата за съвместимостта на елементите, тяхното проявление около нас, природните закони, инстинктите и желанията, породени от тяхното взаимодействи. Изложбата представя различни интерпретации по темата чрез езика на изкуството и през погледа на няколко българки - творци и художници с активни, но различни житейски позиции. Творбите на участничките са едно пътуване от диви, мрачни и пусти места, през девствени красиви и зелени територии, неопорочени от човека, до такива, които съществуват само във въображението.

Петте стихии - Етер/пространство/, Въздух, Вода, Огън и Земя си взаимодействат в творбите и кореспондират с инстинктите и желанията, но не ги виждаме в техния чист вид, Те съдържат примеси на други инстинкти.

Откриване на 06.03.2018г. от 18:30ч. В галерия "Червената точка"!

AFISH.BG