Събота, 11 Юли 2020
Светът на Петя Константинова в галерия „Лампион”

Светът на Петя Константинова в галерия „Лампион”

С туш, мастило, химикал и тънкописец, художничката пресъздава прекрасния свят на емоции и въображение

 

Котка на прозореца, есента зад прозореца, град в шушулково листо, в листата на червения бръшлян, есенно настроение, ездачката на червения кон... Уютно, топло, червено, багри. Това са названията на картините на Петя Константинова, представени в галерия „Лампион” на софийската улица „Кракра” в Дома на културата „Средец”.

„Когато дойде есента, нещо в мен се отключва и започвам да рисувам”, споделя художничката, която рисува по призвание. Филолог по образование, тя твори истории върху платното и пренася там морски сюжети, разказва за потънали градове, за синия мост, за дърво с бухали.

Пренася любов и обич в картините си, сътворени туш, мастило, химикал и тънкописец. В експозицията в галерия „Лампион” са събрани най-новите й творби, рисувани през последната година в Прага и непоказвани досега в София.

Петя Константинова е автор, който радва, създава настроение, придава колорит на света, дава простор на емоциите, които, докоснати от красотата, правят живота по-цветен. Всеки, който иска да се докосне до приказните фантазии на художничката, може да посети изложбата до края на годината.

Петя Стоянова, AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)