Четвъртък, 09 Април 2020
Зашеметяващи черно-бели портрети на звезди от 60-те и 70-те години (ГАЛЕРИЯ)

Зашеметяващи черно-бели портрети на звезди от 60-те и 70-те години (ГАЛЕРИЯ)

Британският фотограф Дейвид Бейли 50 години обезсмъртява известни личности

 

 

Повече от 50 години британският фотограф Дейвид Бейли обезсмъртява известни личности от цял свят. Неговите портрети на звезди от 60-те и 70-те години стават емблематични и са излагани във всички известни галерии по света. От Бийтълс до Ролинг Стоунс, през Анди Уорхол и Катрин Деньов, е заснел геният на черно-бялата фотография.

Забелязан от американския "Вог", когато е на 25 г., Дейвид Бейли става една от най-важните фигури в списанието, на което прави около 350 корици. Бил е режисьор на куп рекламни филми и кампании, а собствените му специални проекти са отразени в редица книги-албуми.

"Фотографията изисква толкова интелигентност, колкото и рисуването. В началото нямаш нищо друго освен реалност и трябва да й отделиш много, много време, за да стане изключителна. Няма тайна. Всичко, което трябва да направиш, е да гледаш още и още. Докато нещо се появи. На 17 г., когато бях с дислексия, смятан за идиот, разбрах, че един фотоапарат е много повече от машина за регистриране на света", казва Бейли.

Представяме ви портрети на известни личности, видяни през обектива на Дейвид Бейли:

 

"Ролинг Стоунс", 1964 г.

Джон Ленън и Пол Маккартни, 1965 година.

Катрин Деньов, 1965 година.

Анди Уорхол, 1965 година.

Мик Джагър, 1964 година.

Йоко Оно и Джон Ленън, 1971 година.

Снимки: Дейвид Бейли

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)