Събота, 11 Юли 2020
Духът на улицата през обектива на Дориян Тодоров

Духът на улицата през обектива на Дориян Тодоров

Фотоизложбата „Догодина по същото време” е отворена до 27 октомври в „УниКредит студио”

 

Духът на три фестивала, проверени през тази година в София, е улавян във времето и експониран сега в изложбата на фотографа Дориян Тодоров. Тя е озаглавена „Догодина по същото време” и може да се разгледа до 27 октомври в столичното „УниКредит студио”.

Експозицията е не просто част от тазгодишното издание на фестивала „Фотофабрика”, а ще отшуми като негов любопитен финал. Както „Афиш.бг” вече писа, темата на фотофорума през 2016-а е посветена на различните обществени конфликти, а гледната точна на Дориян е повече от интересна. Той се вълнува не от тъмната страна на човешките сблъсъци, от тяхното преодоляване чрез музика и различни културни забавления.

Във фотографиите от „Догодина по същото време” се усеща ритъмът на джаза по време на фестивала „A to Z jazz”. Оттам зрителят в арт пространството се пренася в техно вълната, завладяла меломаните по време на фестивала „DAY 001” от Ню Йорк и Лондон до Киноцентъра в Бояна.

„Избрах тези събития, защото там съм виждал само цветни и пъстри хора. Исках да покажа как София оживява за културата и колко й пасва тя”, коментира избора си Дориян Тодоров. Той се занимава с фотография повече от десет години, а е едва на 30. Професионалният му път започва с клубна фотография, а днес е сред предпочитаните фотографи на електронната сцена у нас. Снимките му са в сайтовете на световноизвестни диджеи като Армин ван Бюрен, Марк Найт, Таркан. Музикалните и културни събития, изпълнени с пъстри, интересни хора, са една от най-големите му професионални страсти, която прозира от всяка снимка в „Догодина по същото време”.

 

На заглавната снимка: Музика и забавление вместо конфликти - това е идеята на фотоизложбата "Догодина по същото време". Снимки Дориян Тодоров

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)